Acum citesti
Turul Italiei: Andrea Guardini îl pune la respect pe Cavendish

Cea de-a 18-a etapă a Turului Italieia fost una de tranziție, cu un parcurs relativ plat. Pretendenții tricoului roz și-au luat liber și le-au lăsat loc sprinterilor să se desfășoare și să își încheie socotelile din acest Giro. Așa că Andrea Guardini (Farnese Vini) a profitat de ocazie și și-a etalat îndemânarea și aptitudinile la sprint, reușind să îl invingă pe Mark Cavendish (Team Sky), liderul clasamentului sprinterilor.

Etapa care a măsurat 139 de kilometri a avut un profil ușor în coborâre, fără a prezenta vreo dificultate care să ajute la clarificarea situației în clasamentul general. Mark Cavendish avea deschis drumul spre victoria de etapă, mai ales după ce zilele precedente se înregistraseră câteva abandonuri de marcă, precum ale lui Mark Renshaw, Theo Bos sau Matthew Goss, dar sprintul final a avut un alt deznodământ. Plutonul a intrat în ultimul kilometru condus în mare trombă de oamenii de la Sky, Omega Pharma-Quickstep și Saxo Bank care își disputau întâietatea, britanicii având câștig de cauză după un efort supraomenesc din partea lui Bernhard Eisel și a lui Gerraint Thomas. Cărțile păreau făcute și, cu câteva sute de metri rămase, Cav își vedea bine-mersi de treabă lansând sprintul de final care i-a adus atât de multe victorii de-a lungul carierei. Dar din spatele său apare un ilustru necunoscut în vârstă de 22 de ani, Andrea Guardini pe numele său. Luându-i pe toți prin surprindere, participanți, spectatori și telespectatori deopotrivă, rutierul de la Farnese Vini îl înfrânge pe britanic cu propriile sale arme și își adjudecă victoria. O victorie care poate marca lansarea unui mare sprinter pentru anii ce urmează, mai ales că presa italiană a avut mari așteptări din partea lui Guardini încă de la începutul acestui Giro.

În ciuda înfrângerii, Cavendish păstrează tricoul rezervat celui mai bun sprinter, doar un potențial abandon al său în cele trei zile rămase stând între el și titlul de cel mai bun sprinter al Turului Italiei 2012. Dar lupta cea mai crâncenă, cea dintre favoriți, mai are trei acte. Primul dintre acestea se va consuma astăzi când rutierii vor fi nevoiți să treacă peste 5 cățărări, două de categorie secundă și restul de primă categorie. Finalul este în ascensiune, deci scena este pregătită pentru a-i vedea pe favoriți încercând să smulgă tricoul roz de pe umerii lui Rodriguez.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 1 =