Acum citesti
Victorie în stil mare pentru Ferrari

Roberto Ferrari (Androni Giocattoli) a câștigat etapa de ieri a Turului Italiei într-o manieră care i-a ținut pe telespectatori și spectatori cu sufletul la gură. La capătul celor 255 de kilometri, el le-a ținut piept unor sprinteri de calibru ca Francesco Chicchi (Omega Pharma-QuickStep) sau Mark Cavendish (Sky) pe care i-a devansat lejer.

Cea de-a 11-a etapă a fost și cea mai lungă a acestei ediții a Il Giro și a traversat Toscana, peticul de pământ care servește ca loc de antrenament pentru mulți sportivi aflați în plutonul Turului. Firește, un grup de evadați timpurii a ținut capul de afiș cea mai mare parte a zilei. Rămășițele grupului sunt prinse cu 30 de kilometri înainte de final, dar Manuele Boaro (Saxo Bank) continuă de unul singur. Și cauza debutantului este una pierdută, el fiind înghițit de pluton cu circa 10 kilometri rămași până la linia de final. Cărțile păreau făcute pentru britanicii de la Sky, mai ales că purtătorul tricoului-curcubeu, Mark Cavendish, trecuse doar puțin șifonat după cățărarea plasată în ultimii kilometri și era acompaniat de 6 coechipieri. Dar traseul tehnic al finalului de etapă, presărat cu niște viraje demne de raliu, a stricat socotelile băieților îmbrăcați în negru, iar căzătura lui Sascha Modolo (Colnago-CSF Inox) a derutat și mai mult un pluton prin într-un iureș de zile mari. Cavendish a rămas fără coechipieri, iar Thomas Vaitkus (GreenEdge), simțindu-i vulnerabilitatea, declanșează sprintul final. Fără succes însă, Roberto Ferrari venind din urmă în ritm de galop și trecându-și în cont ceea ce el avea să numească cea mai mare victorie a sa de până acum.

În ciuda acestei etape nebune, clasamentul general nu s-a schimbat, Joaquim Rodriguez (Katusha) păstrând tricoul roz, dar cu adversari potenți precum Ivan Basso suflându-i în ceafă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × four =