Acum citesti
Lupte grele în etapa a 19-a din Turul Italiei

Una dintre cele mai dificile etape ale Turului Italiei din acest an s-a încheiat fără a schimba semnificativ clasamentul general, dar a oferit un final dramatic cu o luptă mai serioasă între favoriți decât cele de până acum. Roman Kreuziger (Astana) a fost câștigătorul zilei, dar Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) s-a apropiat la 17 secunde de purtătorul tricoului roz, Joaquim Rodriguez (Katusha).

Ziua de astăzi a cuprins nu mai puțin de 5 cățărări, 3 dintre ele de categoria întâi, prilej ideal pentru o desfășurare de forțe demnă de un mare tur. Grupul de evadați fără aspirații la clasamentul general a dominat în mare parte etapa, dar lucrurile s-au complicat după penultima cățărare a zilei. Oamenii lui Ivan Basso (Liquigas) și-au îndeplinit rolul obișnuit și au condus grupul favoriților, dar cei de la Garmin-Barracuda i-au îndepărtat de la trenă. În față, Stefano Pirazzi (CSF-Colnago) și Sandy Casar (Francaise des Jeux), rămășițele evadării, își jucau cartea victoriei de etapă, dar Roman Kreuziger vine din urmă într-un ritm constant și puternic, fiind lăsat de favoriți din cauza ecartului mare față de primul loc. Cu ochii ațintiți asupra grupului de 6 oameni importanți, format din Basso, Hesjedal, Rodriguez, Pozzovivo (CSF-Colnago), Michele Scarponi (Lampre) și Rigoberto Uran (Sky), se aștepta o răfuială de zile mari între ei. Singurii care au demonstrat că li se cuvine statutul de favoriți au fost Scarponi și Hesjedal, primul atacând de câteva ori până când, asistat de înaltul canadian, se desprinde de restul favoriților. Rodriguez este lăsat la câțiva metri în spate, dar nu renunță la urmărire. În față, Kreuziger continuă să tragă tare și încheie victorios, de unul singur, etapa, după 6 ore și 20 de minute. La 19 secunde în spatele său sosește Hesjedal care între timp s-a desprins de Scarponi. Rodriguez ajunge la 13 secunde după canadian și își păstrează tricoul roz pentru încă o zi.

Avansul lui Rodriguez este tot mai firav, iar etapa de mâine nu este pentru cei slabi de îngeri. 220 de kilometri care trec peste Passo Stelvio și care ajung la o altitudine de 2757 de metri altitudine îi vor slei de puteri pe rutieri, dar vor cerne și sita favoriților. În orice caz, oricare dintre aceștia care mai are de demonstrat câte ceva în materie de aptitudini de cățărător este invitat să o facă mâine, motiv pentru care trebuie să ne așteptăm la o demnostrație serioasă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × five =