Acum citesti
Victorie solitară a lui Jon Izagirre în Giro

Etapa de ieri a Turului Italiei  a fost una cât se poate de calmă, favoriții preferând să își păstreze forțele pentru ultimele zile ale cursei. În urma unei evadări ajunse cu circa 9 minute înaintea plutonului, bascul Izagirre (Euskaltel-Euskadi) și-a trecut în cont victoria de ieri, dar numai după ce a reușit să se desprindă de colegii săi de fugă.

Întreaga zi de ieri s-a derulat într-un ritm mai lent decât de obicei, chiar și evadarea câștigătoare formându-se abia după 60 de kilometri de la start. Fără cățărări importante și cu etape decisive la orizont, parcursul de ieri a fost unul mai mult decât permisiv, plutonul lăsând un grup de 10 oameni fără ambiții de clasament general să își dispute victoria. Finalul a fost într-o ascensiune prea domoală pentru a fi repertoriată, dar suficientă pentru a-i departaja pe rutieri, ceea ce i-a priit lui Izagirre. Bascul de 23 de ani a trecut linia de sosire cu 16 secunde avans față de Allesandro De Marchi (Androni Giocattoli).

Firește, ziua de ieri nu a avut niciun fel de relevanță în ceea ce privește clasamentul general. Joaquim Rodriguez (Katusha) rămâne lider, dar zile de foc îl așteaptă. Cel mai nimerit exemplu este etapa a 17-a, cea de astăzi, ce se încheie la Cortina d’Ampezzo. Nu mai puțin de 4 cățărări, două de primă categorie și două de categorie secundă, vor sta în calea rutierilor. Dintre acestea, Passo Giau este cel mai înspăimântător obstacol. Măsurând 12 kilometri cu o înclinație medie de 9,9%, este foarte probabil ca acesta să decidă, nu de-a binelea, noua ordine a clasamentului general. Foarte probabil, vom asista la un recital pe cinste din partea lui Ivan Basso (Liquigas), Roman Kreuziger (Astana) sau a oricărui pretendent la îmbrăcarea tricoului roz la Milano.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 3 =