Acum citesti
Rodriguez este din nou în roz

Una dintre cele mai importante etape din Il Giro a scuturat un pic clasamentul general, dar nu a adus modificări majore clasamentului. Matteo Rabottini (Farnese Vini-Selle Italia) a fost cel care şi-a trecut în cont victoria de etapă ieri, iar Joaquim Rodriguez (Katusha) şi-a revendicat tricoul roz, de lider în clasamentul general.

Rabottini a fost nu numai câştigătorul etapei, ci şi eroul principal al acesteia, triumfând după ce a fost în evadare peste 150 din cei 172 de kilometri. Finalul a fost în ascensiune, Pian dei Resinelli fiind o urcare făcută şi mai dificilă de ploaia care nu mai contenea. Rutierul de la Farnese Vini a fost într-o zi de graţie, întrucât urmărirea sa a fost declanşată de două grupuri, unul condus de fostul câştigător din Il Giro, Damiano Cunego, iar altul al favoriţilor, dirijat de oamenii lui Ivan Basso. Deznodământul părea unul nefericit pentru Rabottini, mai ales în ultimii kilometri când oboseala îşi spunea cuvântul, dar nici cei aflaţi pe urmele sale nu păreau să o ducă mai bine. Concurenţi cu pretenţii precum Basso, John Gadret (AG2R-La Mondiale), Michele Scarponi (Lampre-ISD), Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) sau Joaquim Rodriguez (Katusha) se tatonau, parcă fiecare așteptând să preia altul inițiativa. În cele din urmă, cu câțiva kilometri rămași până la final, Rodriguez decide să pornească de unul singur și se desprinde de acel grup. Avansul său creștea într-un ritm rapid și constant, suficient cât să îl prindă pe Rabottini când mai erau 400 de metri până la final. Italianul părea prea sleit de puteri pentru a putea obiecta în fața lui Rodriguez, dar găsește acel strop de energie necesar unui sprint mai bun ca al spaniolului care avea atenția îndreptată spre clasamanetul general mai mult decât spre victoria de etapă.

Așadar, Rodriguez este din nou purtătorul tricoului roz cu 30 de secunde avans în fața lui Hesjedal și peste un minut înaintea lui basso, Roman Kreuziger sau Scarponi.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × one =