Închiriere biciclete la munte

FreeRider îți pune la dispoziție biciclete electrice de închiriat pentru ture, cu care te vei putea plimba prin toată zona Câmpulung Muscel, una recunoscută pentru traseele sale de bicicletă. Fie că ești începător sau ai un nivel ridicat de tehnică, bicicletele electrice te vor purta pe cele mai înalte culmi și-ți vor oferi posibilitatea de a-ți doza efortul așa cum dorești.

Ture cu bicicleta. Pe ce biciclete pot pedala?

Bicicletele noastre electrice Haibike, modele 2020/2021/2022, hardtail, sunt dotate cu motoare Yamaha sau Bosch de 250W, putând să te susțină la pedalat până la o viteză de 25 km/h. Acestea oferă 4 niveluri de asistență: Eco, Tour, Sport și Turbo, din care primul te susține 50%, iar ultimul, modul Turbo, 300%, dar nu au manetă de accelerație. Motorul intervine doar atunci când pedalezi și tu decizi cum dorești să pedalezi! Cei care vor să depună efort 100% pot pur și simplu să oprească motorul.

Ce fel de trasee pot alege?

Ai la dispoziție atât trasee cu diferență mică de nivel cât și trasee care te poartă la înălțimi mari. Spre exemplu, dacă ești debutant, poți alege să pedalezi până la Cabana Cuca, aflată la 25 de km de cazare, la poalele muntelui Iezer. Vei avea 70% asfalt, pe un drum nu foarte circulat, vei ajunge la Barajul Râușor, mai apoi la Cabana Voina. De acolo, restul de drum este un forestier lejer care te va purta prin peisaje superbe până la Cuca, unde vei putea mânca sau savura un ceai în cazul în care găsești cabanierul.

Tot la nivel de începător, poți alege să vizitezi cel mai înalt deal din România, Mățău, cu o altitudine de puțin peste 1.000m. Poți de asemenea să alegi un drum pitoresc către păstrăvăriile din zonă sau poți vizita sate izolate, împreună cu cariera Mateiaș.

Dacă vrei să pedalezi un pic mai departe, Cheile Dâmboviței ți se vor arăta cu peisaje spectaculoase, parcurgerea acestora fiind o experiență în sine.

Cei care vor diferențe mai mari de nivel, pot urca fără probleme până la peste 1.200 de metri spre Stâna Strâmtu, pe Dobriașul Mare sau chiar mai sus, spre Piscul Calului. Cei care chiar vor să simtă culmea muntelui aproape, pot pedala spre Iezer, unde vor ajunge la peste 2.000m înălțime. De asemenea, și Leaota, cu peisajele-i superbe, se află în apropiere.

Toate aceste trasee sunt verificate și sigure, iar acumulatorul este suficient de puternic pentru a te duce până în zonele menționate și retur.

Ce pot să văd în zonă?

Zona Câmpulung Muscel este una extrem de diversă și de veche. Poți începe cu Castrul Roman de la Jidova pentru a te întoarce cu 2000 de ani în urmă, biserica Negru Vodă, Mățăul – cel mai înalt deal din România, Barajul Râușor, cariera de piatra Mateiaș și Mausoleul Mateiaș și poți continua pe munte până pe culmile Iezerului, la peste 2.200 de metri altitudine, pe trasee tehnice amenajate sau forestiere simple, pe marginea râurilor. Totul depinde de tine, noi te sfătuim cu mare drag.

Dacă mă pierd sau rămân fără acumulator?

Poți pedala pe bicicleta electrică fără probleme chiar dacă rămâi fără energie în acumulator. Dacă nu vrei să faci deloc efort, venim și te recuperăm cu un 4×4 (cost la cerere).

Pot fi însoțit în tură?

Desigur, dar va trebui să ne precizezi din timp. Dacă alegi să pedalezi singur sau cu prietenii tăi, îți vom pune la dispoziție informații corespunzătoare traseului pe care dorești să-l alegi. Dacă vrei să fii însoțit în această tură, unul din membri echipei FreeRider va veni cu tine pentru a-ți explica pe larg ce peisaje ți se arată, care sunt munții ce ne apar în cale și în general, informații despre zonă. Dacă dorești, îți putem marca traseul cu waypoint-uri pe Google Maps (utilizabil de pe smartphone-ul tău).

Dacă vreau să dorm o noapte?

Se poate cu mare plăcere, iar dimineață ai și micul dejun din partea noastră. Cazarea se face în camere separate, în paturi duble, matrimoniale (1.6m x 2.0m) sau single.

Trebuie să spăl bicicleta după tură?

Nu, de aceasta ne vom ocupa noi. Tot ce trebuie să faci este să vii cu casca și mănușile și desigur, cu un aparat foto pentru a imortaliza momentele importante.

Cât costă?

Biciclete HARDTAIL:
Preț: 150 lei/bicicletă/zi

Biciclete 27plus HARDTAIL:
Preț: 200 lei/bicicletă/zi

Biciclete 27plus Full-suspension:
Preț: 250 lei/bicicletă/zi

Pentru mai mult de 6 biciclete închiriate, se aplică un discount de 10%.

O noapte de cazare extra + mic dejun din partea casei: +130 de lei, indiferent de varianta aleasă, în weekend sau în timpul săptămânii.

Unde găsesc alte informații?

Toate detaliile pot fi găsite pe această pagină.

Vreau! Ce trebuie să fac?

Trimite-ne un e-mail cu rezervarea pe [email protected], spune-ne despre câte persoane este vorba și perioada. De asemenea, spune-ne dacă dorești să fii însoțit în tură sau nu sau dacă dorești și cazare.

Localizare (vă rugăm să ne contactați înainte de a veni deoarece nu suntem permanent la locație – mulțumiri!)


Galerie foto