Acum citesti
Rodriguez are gânduri serioase privind victoria în Giro

Sau cel puțin asta a reieșit după etapa de ieri din Turul Italiei, prima care i-a pus pe rutierii față în față cu Munții Dolomiți. Deși finalul a fost în coborâre, 4 urcări, care au culminat cu Passo Giau, i-au măcinat încet, dar sigur pe participanți de-a lungul celor aproape 190 de kilometri ai zilei de ieri. Joaquim Rodriguez (Katusha) și-a adjudecat victoria în etapa a 17-a după ce i-a devansat la sprint pe adversarii săi pentru clasamentul general.

Evadarea zilei care s-a format la kilometrul 50, l-a avut în componență pe Matteo Rabottini (Farnese-Vini) învingătorul etapei a 15-a, printre alții, care a reușit să se “agațe” de tricoul albastru, rezervat celui mai bun cățărător. Rămășițele grupului de 5 evadați au fost prinse din urmă la poalele Passo Giau, ultima urcare a zilei, de un pluton condus militărește de Liquigas care pregătea terenul pentru liderul Ivan Basso. După o trenă infernală care a întins grupul de frunte ca pe un șnur, doar 6 oameni au mai rămas. Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda), Rigoberto Uran (Sky), Michele Scarponi (Lampre-ISD), Domenico Pozzovivo (Colnago-CSF), Joaquim Rodriguez și Basso urmau a-și disputa supremația pe crâncena urcare a cărei pantă medie cifra 9,9%. Lupta nu a avut un deznodământ spectaculos, Pozzovivo fiind singurul care a încercat o desprindere, dar fără succes. Rodriguez a confirmat forma bună în care se află și a câștigat etapa.

Clasamentul general nu a suferit modificări, cu excepția lui Roman Kreuziger și Paolo Tiralongo, ambii de la Astana, care nu făcut față ritmului impus de Liquigas și și-au pierdut orice speranță pentru victoria finală. Rodriguez continuă să conducă clasamentul general cu un avans fraged de 30 de secunde înaintea lui Hesjedal și cu peste 1 minut și 20 de secunde față de Ivan Basso.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + 4 =