Acum citesti
Fox: ajustare electronică a suspensiilor

ICD (Intelligent Climb Descend) se numește noul sistem de ajustare a suspensiilor de la Fox. Rolul său este de a seta furca și shock-ul în funcție de preferințele tale sau de traseu, fără ca tu să te mai pleci peste ghidon. Pur și simplu acționezi un buton montat pe ghidonul tău.

Sitemul vine livrat împreună cu noile furci și shock-uri Fox 2013, iar tu le vei putea seta pe modul urcare sau coborâre. Maneta de tip switch (comutator) permite realizarea setărilor într-o clipă iar astfel vei putea bloca furca și shock-ul pe urcări, doar shock-ul sau le vei putea debloca pe ambele pentru coborâre.

Dacă din fotografii ai remarcat acumulatorii întâlniți pe schimbătoarele electronice Shimano, se întâmplă pentru că cei de la Fox au lucrat împreună cu japonezii pentru a pune la punct acest sistem de control al suspensiilor. Și cel mai simplu a fost o adaptare a Shimano Di2 pentru Fox ICD.

Partea bună este că în viitorul apropiat vei putea conecta chiar tu sistemul Fox ICD la computer și vei putea face setările înaintea cursei. Astfel, când vei acționa o anumită poziție, furca sau shock-ul vor știi exact care este setarea pentru compresie sau chiar rebound.

Vei putea achiziționa acest sistem împreună cu furcile Fox Float ICD 100/120 și cu amortizorul Float ICD. Greutatea sistemul (cu baterie, cabluri și comandă) este de doar 1860 de grame incluzând aici desigur și furca de 100 de mm împreună cu un shock în formatul 6.5×1.5. Prețul pentru Statele Unite va fi de 1.999$ și va putea fi achiziționat începând cu luna septembrie a acestui an.

Cel mai probabil, ne vom putea aștepta ca următorul pas să fie un astfel de sistem, dar wireless. Anticipabil, sau?

via Fox

Vezi Comentarii (5)
  • sunt curios ce se intampla cu firicelele alea electrice care intra in capul furci la o cazatura mai serioasa, bicla mtb nu e sa te duci la piatza cu ea …

  • Posibilitatea asta nefasta se intampla la fiecare competitzie ciclista mai multor ciclisti … nefasta, dar foarte des intalnita … cand ma uit cum e fixat si mecanismul electronic pe shox si al bateria aia … ma apuca rasul … la o cazatura k lumea o sa sara de nu le mai gesesti prin padure … deocamdata mecanismele astea sunt pt poza, sa-si arate muschii in fatza noastra si pt cei cu foarte multi bani care-si suie bicla pe mashina si se duc la pensiune la munte si dau o tura in jurul cabanei …

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen − 9 =