Acum citesti
INCREDIBIL : Pistele de pe Calea Dorobantilor

Am vazut multe poze cu automobile parcate pe pistele de biciclete. Sau cu piste prost executate. Dar cred ca situatia de pe Calea Dorobantilor depaseste cu brio tot ce mi-a fost dat sa vad pina-n prezent. De remarcat este faptul ca pista porneste de la Piata Aviatorilor chiar din statia de autobuz, trecand foarte aproape de aceasta si terminandu-se subit in chioscul de vandut bilelete!


Trecand peste acest aspect „nesemnificativ”, pe sensul opus dinspre Piata Dorobanti spre Piata Aviatorilor bordurile inalte fac legea. Daca reusesti sa treci de masinile parcate direct pe pista (am contorizat in total 22 de automobile pe un segment de nici macar 1 km) va trebui intr-un final sa alegi tot soseaua, deoarece unele borduri sunt destul de inalte. Altele sunt insa joase si faciliteaza o trecere ceva mai lenta a bicicletei (wow!).


La un simplu raid al politiei s-ar aplica foarte multe amenzi. Iar cu banii din amenzi s-ar putea amenaja piste de biciclete nu? Cuvintele sunt totusi de prisos daca ai timp sa arunci un ochi peste galeria foto de mai jos.




Vezi Comentarii (11)
  • :)))))) nu cred ca exista piste de biciclete mai tari decat la noi. cei de la primarie s-au gandit si la cei care fac trickuri cu bicla :))

  • Mai misto este ca in ultima fotografie oricum sunt trasate si niste dungi de marcare a parcarii, asa ca aici chiar nu mai poti da vina pe soferi. :))

    Oricum in continuare nu inteleg de ce ne agitam atat, cand astea oricum nu sunt piste.

  • @radu : ca sa fac haz de necaz, marcajul se respecta in ordinea trasarii :)) Pistele de biciclete sunt trasate peste liniile care delimiteaza locurile de parcare.
    Ne agitam pentru ca unele lucrari sunt facute in cea mai mare bataie de joc. Este adevarat ca a devenit de mult un subiect de „hai ca n-avem despre ce discuta, vorbim despre Romania” dar totusi parca este un pic prea mult… practic suntem bataia lor de joc. Iar ei, pun pariu ca se amuza copios cand citesc astfel de articole.

  • Asa a fost mereu, nu e nimic nou. Mai ales ca pietonii care merg pe pista te injura si ei si s-au obisnuit sa mearga pe ele fara niciun deranj.
    Cu putin creier din partea soferilor, primariilor si pietonilor, s-ar fi putut face ceva. „Creier” oricum e prea Star-Trek pt ei. Sau..?!

  • @Free Rider Stai linistit ca ei nu citesc astfel de articole pentru ca oricum nu ii intereseaza ce credem noi, doar ca trebuie cheltuiti niste bani, si trebuiesc facute piste pentru ca asa cere UE. Cum si unde se fac nu prea conteaza.
    @Vlad mi se pare normal sa te injure, pentru ca trotuarul este facut pentru pietoni. Dupa ce ca parcheaza masinile pe el, acum mai trec si biciclisti, este normal sa fie deranjati.
    Pe Free rider vad prezentate piste „centrale” dar sunt multe zone prin alte cartiere unde pistele ocupa tot trotuarul. Nu mai spun despre ultima gaselnita „banda comuna pentru pietoni si biciclisti”
    @val Doua variante:
    1. Ignoram pistele si mergem asa cum ar trebui pe carosabil (dar regulamentar)
    2. Stabilim zile in care sa iesim la plimbare toti pe piste, in asa fel incat sa blocam zona respectiva.

  • OMG. Astia bat joc de tara. Dupa Google avem 7 autostrazi, dupa politicieni avem si piste. Viva la revolucion!!!!
    Romania i love you (noroc cu Muntii Carpati ca macar acolo nu parcheaza astia:D)

  • Sincer va compatimesc pe toti cei care locuiti in Bucuresti.
    Am vazut pe jmacheru’ care parcheste tuaregu’ TRANSVERSAL pe pista/trotuar, macar sa nu mai treaca nici vrabia…

  • Pistele nu au ce cauta pe trotuar si gata! Din moment ce bicicleta este considerata ‘vehicul’, locul ei este pe sosea. Si acum serios, chiar si eu cand nu sunt pe bicicleta merg ca un porc pe pista de biciclete. De ce? Nu stiu! Habar n-am. De multe ori chiar nu imi dau seama. Din fericire mai am momente cand imi zic ‘Stai, bah, locul meu nu e intre dungile astea galbene.’ La fel si cu masinile, nu au ce cauta pe trotuar. Pai pe Dorobanti, ca trec si eu de cateva ori pe luna pe acolo, sunt in fata unei cladiri (se vede si in fotografii) parcate masiniile alea in asa fel incat nu ai loc nu doar cu bicicleta ci si pe jos. E scandalos atat pentru un biciclist cat si pentru un pieton. Adica pui o baba de 80 de ani sa iasa in sosea sa iti ocoleasca ti limuzina… Sau cum a zis si Radu, le dam naibii de piste si circulam cu masinile… Oricum daca stam sa ne gandim, nu prea avem unde sa le facem nici pe sosea… Doar, stiu eu… Pe Magheru, Kiseleff, Aviatorilor… Sau si pe alte bulevarde daca am da dracului masinile parcate la o parte… Eu am ajuns la concluzia ca sunt mai multe masini decat oameni in orasul asta…

  • Totusi, ati observat ca in a 5-a poza, soferii sunt chiar baieti? S-au chinuit sa-si traga masinile cat au putut spre margine ca sa le dea o sansa si biciclistilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × four =