Acum citesti
Aradul va avea în curând încă 14 kilometri de piste pentru biciclete

În viitorul apropiat, arădenii se vor putea plimba cu bicicleta pe faleza Mureșului, de-a lungul celor 14 kilometri de piste pentru biciclete ce urmează a fi construiți pe malul râului.

piste_biciclete_arad

Costurile necesare infrastructurii sunt estimate la circa 9 milioane de lei, iar inițiativa face parte din proiectul ‘Dezvoltarea comună a pistelor de biciclete în Arad și Gyula’, finanțat din fonduri europene. Momentan, a fost lansată licitația publică, cu termen de depunere a ofertelor 31 octombrie, termenul de executare fiind de 24 de luni de la data atribuirii contractului.

Potrivit sursei citate, pistele pentru biciclete de pe Faleza Mureșului vor fi realizate în trei etape, pe parcursul a doi ani. În prima etapă se are în vedere amenajarea pistei de biciclete pe traseul Subcetate — Maranata — Parcul Europa — zona Perla — Parcul Mihai Eminescu — Podul Decebal — Podul Traian; în cea de-a doua etapă se vor amenaja pistele de pe tronsonul Podul Traian — Cartierul Alfa; în cea de-a treia etapă se face pista pe tronsonul cartierul Alfa — Arad by Pass — Pădurea Ceala — Aeroport.

Sursa: Agerpres

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − fifteen =