Acum citesti
În Marea Britanie au apărut pistele de biciclete fosforescente

O găselniță ce ar putea ajuta la extinderea pistelor de biciclete vine tocmai din Marea Britanie sub forma lui Starpath, un material pulverizat pe calea de rulare care, odată aplicat, transformă pistă într-un care fosforescentă, luminoasă pe timp de noapte.

starpath

Invenția aparține britanicilor de la Pro-Teq Surfacing care au dezvoltat acest agregat de cristale ultraviolete ce se încarcă pe timpul zilei și emite lumină în timpul serii și al nopții, în funcție de cât de întuneric este afară.

În afară de avantajul evident că pista de biciclete este luminată pe timp de noapte, făcând astfel mai ușoară viața celor care se deplasează pe aceasta, Starpath este și un material abraziv care reduce riscul unei alunecări sau al unui derapaj. De asemenea, se aplică și foarte ușor, prin pulverizare, iar consiliul local al orașului Cambridge, unde este testat în prezent, vede această soluție ca un răspuns la problema bugetului local tot mai greu încercat, mai ales că astfel se reduc costurile cu iluminatul public.

În montajul de mai jos puteți găsi detalii despre Starpath:

Vezi Comentarii (2)
  • Da frate.. am dat o dată pe un site de anunțuri de pietricele luminoase pentru grădină. Tot ce au făcut ăștia a fost să le lipească de asfalt.. să nu le fure.. :-”
    Și aia e o alee în parc, nu o pistă de bicicletă!

  • super tare ideea … va dati seama cum ar arata o autostrada , facuta asa , cat de mult va usura circulatul auto noaptea sau daca fac fata si pe vreme rea ! Partea proasta e IARNA … dar ideea in sine e foarte buna … bravo lor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six − 3 =