Acum citesti
Vittoria lansează Air-Liner pentru șosea, spuma cu care poți merge mai departe dacă faci pană

Vittoria deja oferă opțiunea asta pentru anvelopele mari de mtb și gravel. Acum italienii oferă această opțiune și pentru roțile de șosea, însă sistemul funcționează puțin diferit.

La fel ca și alte sisteme Air-Liner, cel pentru șosea de la Vittoria este format dintr-o „căptușeală” pe care o inserezi în interiorul roților tale tubeless. Deci da, anvelopele trebuie să fie mai întâi tubeless, însă le poți folosi totuși fără lichid anti-pană. Asemănările cu sistemul pentru mtb se termină însă aici pentru că varianta pentru șosea folosește alt fel de spumă. Dacă în mod normal o astfel de spumă este tipul EVA, regăsită și la pantofii de alergare, pentru Air-Liner Road spuma este mai puțin densă.

Această specificație face ca spuma să se comprime atunci când pui presiune și umfli anvelopa. Air-Liner Road este special gândită și să se micșoreze și să apese talonul anvelopei de jantă, oferind astfel siguranță suplimentară împotriva dejantării.

Dacă cumva faci o pană, în urma eliberării presiunii, volumul spumei crește la loc și umple anvelopa, permițând să-ți continui drumul. Vittoria spune că sistemul îți permite să mai pedalezi încă aproximativ 50 km la viteze mai mici de 20 kmh. De asemenea Vittoria spune că spuma Air-Liner trebuie verificată și înlocuită dacă ai folosit-o la modul acesta.

Trei mărimi pentru Vittoria Air-Liner Road

În funcție de anvelopele de șosea pe care le ai, Vittoria Air-Liner Road este disponibilă în trei variante de mărimi: S – 25 mm (24 g); M – 28 mm (31g) și L – 30 mm (39 g). Varianta S spre exemplu, se potrivește bine pe anvelope late de 25 mm puse pe jante cu lățime internă de 21 mm.

Vittoria Air-Liner Road – ce conține pachetul

În kitul Vittoria Air-Liner Road vei primi două căptușeli Air-Liner, două valve tubeless, kitul Road Tubeless și un recipient Vittoria Universal Tubeless Tire Sealant. Valva tubeless de la Vittoria, este specială de folosit împreună cu Air-Liner Road, pentru că aceasta dispune de gaura prin care iese aerul, nu doar în partea de jos ci și pe laterale, pentru a permite umflarea roții chiar dacă spuma Air-Liner Road apasă pe valvă.

Vittoria Air-Liner Road – prețuri

Disponibilă în trei variante de mărimi, de folosit în funcție de anvelopă, Vittoria Air-Liner Road are prețul de 39,99$. Kitul Road Tubeless Tool-Kit este disponibil separat la prețul de 24,99$, iar lichidul antipană Vittoria are prețul de la 6,99 la 24,99$ în funcție de mărimea recipientului. Dacă le vrei pe toate incluse într-un singur pachet, atunci poți opta Vittoria Air-Liner Road TLR Kit, care include două căptușeli Air-Liner Road, un kit tubeless și un recipient de lichid anti-pană, totul la prețul de 99,99$.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − 6 =