Acum citesti
Capodopera lui Pozzovivo pe Punta Veleno

Cu un decurs spectaculos, după cum era de așteptat, finalul în urcare al celei de-a 3-a etape a Giro del Trentino a cernut sita favoriților. Teribila cățărare Punta Veleno s-a dovedit a fi un blestem pentru unii rutieri, dar și o ocazie de a-și etala forțele pentru alții. Domenico Pozzovivo (Colnago-CSF Inox) a ieșit învingător din lupta cu infama pantă evadând încă din al treilea kilometru al acesteia, mișcare ce i-a adus tricoul de lider al clasamentului general.

Am fost supărat după ziua de ieri, mărturisește măruntul italian din Basilicata, chiar dacă m-am simțit foarte bine. Astăzi totul a mers strună, chiar dacă astfel de cățărări nu sunt deloc specialitatea mea. Totuși, mi-am găsit ritmul pe Punta Veleno deși acest lucru m-a solicitat extrem de mult. Mâine este o zi promițătoare pentru mine. O să am ocazia să iau totul.

Damiano Cunego (Lampre) a evoluat și el bine după victoria de ieri de la Sant’Orsola Terme, reușind să se agațe de un loc 3 care nu i-a permis ascensiunea în clasamentul general. Totuși, Cunego îi suflă în ceafă lui Pozzovivo, doar 25 de secunde despărțindu-i pe cei doi. Passo Pordoi este punctul culminant al zilei de mâine, iar Sylvester Szmyd (Liquigas) știe că cele 49 de secunde pe care câștigătorul de azi le are în fața sa nu sunt de nerecuperat.

Sunt mulțumit de mine, spune Cunego. M-am uitat la Scarponi și nu mi s-a părut în cea mai bună formă, așa că mi-am încercat norocul. Nu mai am energie și pentru Liege (n.r. Liege-Bastogne-Liege, cursă ce va avea loc duminică), dar nu mă interesează. Simt că pot câștiga mâine.

Etapa de astăzi nu a fost singurul episod strălucit al lui Pozzovivo în Giro del Trentino. În 2010 a mai câștigat o etapă, iar în 2008 a ocupat locul al treilea în clasamentul general. Punta Veleno reprezintă cea de-a 7-a victorie din cariera sa profesionistă și poate duce la un deznodământ fericit în etapa de mâine, în lungime de 177,5 kilometri, care va trece peste Passo Pordoi, cu o altitudine maximă de 2239 de metri.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 + 19 =