Acum citesti
3T Mercurio Carbon


Acesta este primul set de roți cu jante din carbon realizat de 3T. A fost botezat Mercurio 60 LTD și este un concurent serios pentru roțile oferite de cei de la ZIPP.



Fiind un model nou, 3T a trebuit să prezinte câteva inovații odată cu acest model. Și a făcut-o. Aruncă o privire asupra jantelor pentru a vedea cum sunt pătrunse spre interior de spițe. Responsabil pentru idee este Richard McAnish, fost inginer în echipa de Formula 1 a celor de la Ferrari.


Soluția oferă o mai bună rigiditate jantei, deoarece aceasta nu mai beneficiază de găuri ci de secțiuni decupate unidirecțional. Pe butuc, spițele sunt montate încrucișat. Tensionarea spițelor se va face din priderea de butuc și nu din niplurile de pe jantă (din simplul motiv că acestea nu există).

Înălțimea este de 60 de mm iar grosimea de 23 mm. Greutatea unei jante este de aproximativ 390 de grame iar cea a setului complet de roți este de 1.400 de grame. Prețul? 1.900 de euro pentru setul 3T Mercurio Carbon.



via 3T


Vezi Comentariu (1)
  • Si cei de la Shimano au folosit acest gen de inspitare pe roata de spate; incrucisata pe partea cu pinioanele si radiala pe partea opusa.
    Din cate stiu au renuntat la aceasta varianta, probabil randamentul era sub asteptari.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven − three =