Acum citesti
Roţi inteligente de la LIGHTWEIGHT

Lightweight anunţă roţile Smartwheel care, folosind un microcip şi o reţea de senzori integrată în fibra de carbon a jantei, pot măsura presiunea în anvelope, viteza şi temperatura suprafeţei de frânare.

Lightweight Smartwheel roti inteligente 3

Potrivit celor de la Lightweight nu se va adăuga greutate suplimentară prin instalarea acestui sistem întrucât cipul este în sine extrem de uşor, iar instalarea se va face într-o zonă interioară de unde s-a eliminat material. În varianta finală cip-ul nu va fi vizibil fiind undeva la interior. Împreună cu aceste roţi inteligente Lightweight va lansa şi o aplicaţie pentru smart phone.

Lightweight Smartwheel roti inteligente 2

Pentru un sistem care acum 6 ani necesita nişte senzori extrem de complicaţi, roata Smartwheel este cât se poate de elegantă pentru ceea ce oferă. Pentru moment transmisia de date se face doar prin modul ANT+ fiind compatibilă aşadar doar cu sistemul de operare Android al telefoanelor smart. Odată instalat pe telefon îţi vor apărea informaţii în timp real despre roata faţă şi spate. Senzorii sunt extrem de sensibili şi simt o schimbare în temperatură chiar şi de la o mână pusă pe jantă. Ştiind temperatura jantei poţi să-ţi dai seama dacă ai exagerat cu frânarea sau nu. Aplicaţia te va anunţa atât audio cât şi vizual dacă jantele s-au supraîncălzit. În plus informaţia este stocată şi poate fi folosită mai târziu pentru a-ţi îmbunătăţi modul de frânare.

Lightweight Smartwheel roti inteligente 1

Va mai dura aproximativ încă 1 an până când aceste roţi vor intra în producţie însă până atunci Lightweight doreşte să afle părerea publicului care să-i comunice ce ar dori să mai includă sistemul. Poate folositor ar fi ca transmisia să nu fie exclusiv pentru Android ci informaţiile să fie afişate pe un ciclocomputer normal dotat cu capabilităţile recepţionării acestor informaţii.

Preţul pentru un set nu a fost comunicat însă ne putem aştepta ca acesta să fie în jurul cifrei de 1000$.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + fourteen =