Acum citesti
Premieră mondială – primele roţi din carbon fabricate automat

După cum ştim procesul de fabricaţie al unei roţi de carbon de bicicletă este unul manual, foarte complicat, care necesită precizie şi îndemânare. Din acest motiv şi preţul este pe măsură, preţ mare datorat în mare parte talentului elementului uman care este implicat.

Veştile sunt însă bune întrucât Velocite Tech, o companie taiwaneză ce produce roţi din carbon, cadre şi alte componente din carbon pentru bicicletă, a anunţat lansarea primei maşini care produce automat roţi de bicicletă din carbon. Aceasta foloseşte un proces de împletire continuă a filamentelor de carbon în comparaţie cu tehnica manuală de lipire a fâşiilor din carbon. Tehnologia a fost deja testată întrucât a câştigat premiul Taipei Cycle R&D 2015.

Velocite Tech jante carbon

Velocite Venn Rev TCD 35 700c sunt primele roţi fabricate în mod automat, iar acestea vor beneficia nu doar de un preţ mai mic ci şi de o calitate mai bună datorată eliminării erorilor umane.

Jantele Venn TCD 35 sunt o variantă din cele 3 care vor fi fabricate în prima etapă. Acestea sunt tubeless pentru biciclete de şosea cu frâne pe disc. Venn TCC 35 sunt tot tubeless, dar pentru frână pe jantă în timp ce Venn TUC 35 sunt tubulare pentru frână pe jantă. Toate dispun de o adâncime de 35 mm şi o lăţime de 28mm.

Preţurile nu au fost comunicate încă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 − 7 =