Acum citesti
Zipp se concentrează pe roțile de carbon pentru anvelope

Renumitul fabricant Zipp, care a devenit faimos pentru roțile produse, adaugă doi noi modele ale acestor componente în gama pentru 2013. Este vorba despre Super-9 Carbon Clincher Disc, o roată lenticulară ideală pentru cursele de contratimp și triatlon, și setul 202 Firecrest, o pereche de roți utile mai ales cățărătorilor. Noutatea absolută a acestor două modele este însă faptul că vor fi destinate anvelopelor convenționale și nu baieurilor.

Zipp Super-9 Carbon Clincher Disc (foto sus) este, conform spuselor producătorului, una dintre cele mai performante roți ale companiei. Cu un preț de circa 2.200 de euro, suntem înclinați să credem că este un produs premium, care se concentrează pe atingerea vitezei maxime. Cele mai importante trăsături, aerodinamica superioară, transferul eficient de putere, rigiditatea și greutatea scăzută sunt puse pe seama carbonului din care este realizată, dar și a tehnicii de prelucrare, rafinate de-a lungul anilor. Cum menționam și mai devreme, această roată poate fi folosită în probele de contratimp pe șosea și triatlon. Calitatea produsului este confirmată și de atleți de top, precum Tony Martin, medaliat cu argint în proba contra-cronometru de la JO 2012. Decizia de a concepe această roată pentru anvelope în loc de baieuri este motivată pe faptul că anvelopele pot fi mai ușor schimbate, lucru util dacă condițiile de drum variază și acest lucru poate fi făcut în aproximativ 2 minute de un mecanic experimentat.

Zipp 202 Firecrest se adresează în special celor cărora le plac cățărările. Setul care costă 2.525 de euro cântărește 1.375 de grame, valoare ce îl plasează ca fiind cel mai ușor din gama actuală a producătorului. Totuși, utilizarea acestuia nu se rezumă la munte, fiind universală, nu doar pentru toate profilurile de șosea, ci și pentru discipline mai solicitante precum ciclocrosul. Jantele sunt înalte de 32mm, iar lățimea lor de 25,4mm, ceea ce le conferă o stabilitate mare.

Dar roțile nu sunt singura noutate a celor de la Zipp. Tija de șa SL Speed, al cărei preț indică 264 de euro, își păstrează greutatea redusă, dar renunță la off-set-ul de 20mm și îl reduce la zero, lucru ce va permite efectuarea unui reglaj mai precis.

Și un ultim nou produs sunt saboții de frână Tangente Platinum Pro Evo, destinați jantelor de carbon. Aceștia sunt compatibili cu toate suporturile de saboți ale frânelor produse de companiile SRAM, Shimano și Campagnolo. Toate produsele vor fi disponibile începând cu octombrie 2012.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 + eighteen =