Acum citesti
Piese ControlTech pentru 2013

Cu Eurobike deja încheiat, producătorii își scot la iveală întreaga gamă de produse care reprezintă colecția anului viitor. ControlTech propune o varietate largă de piese și accesorii, iar rolul principal este jucat de carbon. Să vedem despre ce e vorba.

Triatloniștii sunt primii vizați de noutățile ControlTech prin suportul pentru bidon Aero Supply. Designul este personalizat și gândit pentru aerodinamică îmbunătățită și are o construcție de tip monococă, fiind folosit carbon 3K. Șuruburile de prindere sunt din aluminiu 7075. Aero Supply mai diferă și prin faptul că poate susține două bidoane de 500ml. Suportul se montează în spatele șeii și mulțumită faptului că este înclinat, folosirea bidoanelor de apă este facilă. Greutatea totală este de 187 de grame.

Pe urmă, ControlTech a anunțat lansarea unui nou set de roți pentru baieuri, Cetus. Jantele sunt fabricate dintr-un aliaj de aluminiu ușor, iar lățimea lor de 25mm asigură stabilitate sporită. Perechea de roți cântărește 1.448 de grame (853g/595g). De asemenea, la o rulare cât mai eficientă contribuie și spițele Sapim Laser, aflat în număr de 20 pe roata de față și în număr de 24 pe cea de spate.

Mai departe, în nou gamă este prezent un ansamblu de piese ce formează cockpit-ul mountain bike-urilor, fie ele de XC ori downhill, adică două ghidoane, o tijă de ghidon și o tijă de șa, reunite sunt setul TUX. Toate cele 4 piese sunt produse din carbon unidirecțional. Ghidonul TUX Flat cântărește 120 de grame pentru mărimea de 600mm. TUX Rise pe de altă parte, chiar dacă este cu 49 de grame mai greu, este conformat tuturor rigorilor unei ture distractive pe off-road, iar această greutate se referă la mărimea de 700mm. Pentru a monta unul din cele două ghidoane pe bicicletă poți apela la tija TUX, ce cântărește 125 de grame, a cărei parte principală este din aluminiu 7075, dar bucata frontală ce se poate detașa și în care sunt introduse șuruburile de prindere este din carbon. Și să nu uităm de tija de șa TUX care cântărește 192 de grame și are nu are off-set.

Linia TUX este disponibilă și pentru cursiere, dar cu alte piese, respectiv un ghidon, o furcă, o tijă de șa și una de ghidon. Dacă cele două din urmă sunt identice cu cele din linia pentru mountain bike TUX, vom prezenta ghidonul și furca. Așadar, primul este fabricat din carbon prin procesul de construcție monococă și cântărește 186 de grame pentru mărimea 420mm și furca folosește același material, dar are un offset de 45 de mm și un gât de 1-1/8 și 1-1/2 inchi și brațele drepte.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + fifteen =