Acum citesti
Punctul galben ce îți poate salva viața

Pe casca prezentată în imagine poți vedea un abțibild galben. Departe de a avea un rol decorativ, acel mic lucru este de fapt un dispozitiv care s-ar putea ca la un moment dat să facă diferența dintre viață și moarte. ICEdot este un senzor care se atașează pe cască și, în caz de impact puternic, trimite un semnal unei aplicații pentru smartphone care la rândul ei trimite un mesaj serviciului medical de urgență din proximitate cu coordonatele unde te afli.

Produsul a fost gândit cu precădere pentru adepții sporturilor extreme, dar utilitatea sa îl face dorit de multă lume. Principiul de funcționare este relativ simplu, el înregistrând diferite lucruri, precum viteza de deplasare și forța cu care a avut loc un impact, iar în cazul în care aceasta din urmă prezintă o valoarea critică, specifică unui accident, trimite prin bluetooth o atenționare spre telefon de unde mai departe sunt contactate prin SMS serviciile de urgență. Pentru a putea fi folosit, telefonul trebuie să aibă și aplicația specifică ce poate fi găsiteă pe site-ul produsului.

Vezi Comentarii (2)
  • am auzit de mult timp de acest concept…
    dar ajunge greu la noi, e scump si ca de obicei nu va fi mediatizat masiv, conteaza ce ai „under the hood” nu protectiile . mai bine cascati ochii si lasati vitezaaaa :))

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 + 4 =