Acum citesti
Nou în România: ABUS MoDrop și MoTrip

Recent, HBZ România, importatorul ABUS, a lăsat la noi două căști de bicicletă, proaspăt lansate pe piață, mai precis ABUS MoDrop și ABUS MoTrip, pentru a le analiza mai îndeaproape. Sunt două căști asemănătoare, însă diferite și din punct de vedere al specificațiilor, dar și al prețului și greutății.

Pe scurt, ambele sunt pentru trail-mtb, adică ceva mai mult decât mtb simplu, sau cross country. Asta rezultă din suprafața mai mare a capului pe care o protejează, la ceafă și tâmple.

Cum este ABUS MoDrop?

ABUS MoDrop este modelul premium, cu finisaje mai bune și specificații mai avansate. Spre exemplu există trei variante și anume MoDrop, MoDrop MIPS și MoDrop MIPS QUIN.

Specificațiile principale, pe care le regăsim doar la MoDrop, sunt cozorocul mai mare, sistemul ABUS TriVider, care permite o reglare laterală mai bună a căștii pe cap și plasa anti-insecte, care acoperă cele trei fante frontale de ventilație.

La ABUS MoDrop, ca și la MoTrip, cozorocul se poate ridica având mai multe poziții predefinite. Când ai cozorocul ridicat, poți „parca” dedesubt ochelarii de soare, dar loc este inclusiv pentru ochelari goggles. Aceștia sunt mai recomandat de folosit, atunci când te dai tare la vale, întrucât oferă protecție mult mai bună ochilor.

MoDrop este echipat și cu ABUS Zoom Ace MTB, un sistem care ajustează pe verticală reglarea căștii pe cap. Practic poziționează rotița de reglare de la spate, mai sus sau mai jos, în funcție de cum e capul tău. Dacă ai părul lungi și-l porți în coadă, hamul căștii are la spate, un design special, care permite scoaterea codiței printr-un decupaj larg. ABUS Zoom Ace MTB și opțiunea pentru „ponytail” sunt prezente și la MoTrip.

În plus, doar MoDrop beneficiază de MIPS, sistemul care protejează organele interne ale capului, aka creierul, de mișcările bruște sau violente de rotație. Practic, atunci când cazi și te lovești la cap, casca se rotește mai repede decât capul tău.

Senzorul și aplicația ABUS QUIN

Asta face MIPS, dar la MoDrop se mai poate atașa și QUIN, un senzor de impact. Acesta se inserează într-o cavitate specială din cască, acoperită cu un dop când nu ai QUIN, și se conectează prin BT la telefon. Senzorul are, desigur, și propria aplicație. Rolul principal al senzorului este de a simți când iei o trântă, după care trimite un mesaj de alertă spre persoanele pe care tu le alegi și care ar trebui să vină în ajutor sau să alerteze salvatorii. Mesajul este trimis prin intermediul telefonului. Evident, dacă ești în afara zonei de acoperire GSM, mesajul nu va ajunge la destinatar.

Pe lângă rolul principal pe care îl are aplicația senzorului ABUS QUIN, aceasta înregistrează și alți parametri, cum ar fi distanța parcursă, timpul petrecut pe bicicletă, calorii consumate etc. Senzorul se încarcă prin usb, iar în aplicația de pe telefon poți vedea câtă baterie mai are.

Aplicația poate fi folosită gratuit, dar vei beneficia doar de funcțiile de bază, care includ alerta SOS. Dacă plătești un abonament, în valoare de 23,99 lei / lună sau 244,99 lei / an, atunci vei primi multe alte funcții care pot fi utile pentru mulți dintre noi.

Cum este ABUS MoTrip?

ABUS MoTrip este aproape la fel ca MoDrop, dar mai ieftină și cu design ușor diferit. Diferențele principale constau în faptul ca MoTrip nu are MIPS sau QUIN, iar sistemul de reglare de sub urechi, al curelușelor de ajustare, este cel clasic, cu cataramă pe care o poți mișca mai sus sau mai jos.

Important de menționat că ABUS MoTrip nu are plasă contra-insecte în partea din față a fantelor de ventilație. O altă diferență față de MoDrop, este că la MoTrip carcasa din plicarbonat nu acoperă în întregime materialul EPS. Partea de jos rămâne expusă. În timp, aceasta se poate deteriora, de la transport și utilizare.

Nu în ultimul rând, ABUS MoTrip este disponibilă în doar 6 variante de culori, toate cu cozoroc negru, în timp ce ABUS MoDrop are 12 variante de culori, unele mai deosebite, în două tonuri, cozorocul fiind de aceeași culoare cu cea predominantă a căștii.

ABUS MoDrop și MoTrip – prețuri și disponibilitate în România

Căștile ABUS MoDrop și MoTrip sunt deja prezente în magazinele de specialitate de pe la noi, la prețurile de 325 lei pentru MoTrip și 450 pentru MoDrop. Modelul ABUS MoDrop MIPS costă 600 lei, iar ABUS MoDrop MIPS QUIN costă 750 lei. Dacă îți cumperi o cască ABUS MoDrop simplă și vrei să-i pui ulterior senzor QUIN, acesta poate fi cumpărat separat la prețul de 50 euro.

Magazinele unde găsim noile căști sunt:

Specificații ABUS MoDrop și MoTrip

  Carcasa Zoom Ace MTB Ponytail ABUS TriVider QUIN GoggFit Fante ventilație Plasă insecte Greutate
ABUS MoDrop Multi-Shell In-Mould Da Da Da Da Da 6 intrare
8 iesire
Da 386 g
ABUS MoTrip In-Mould Da Da Nu Nu Da 6 intrare
8 iesire
Nu 332 g

Importator HBZ România

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 5 =