Acum citesti
Limar Alpe full-face pentru enduro, devine extrem de ușoară, la doar 540 g

În 2019 casca full-face pentru enduro Limar Alpe, a fost lansată cu ocazia expoziției Eurobike, fiind prezentată drept o cască “ultralight” pentru riderii tineri. Însă ținând cont de dimensiunea unică în care este disponibilă – 54-60 cm, casca se pare că este potrivită nu doar pentru ”capetele mici”.

Având o greutate anunțată de 540g, Limar Alpe este cu siguranță o cască full-face foarte ușoară. Însă această greutate mică înseamnă și că Alpe nu oferă sisteme suplimentare de protecție cum ar fi MIPS sau certificare ASTM.

La cele 540 g cât are Limar Alpe, casca este mai ușoara decât spre exemplu, iXS Trigger care are 595 g, Endura MT500 care are 640 g sau MET Parachute care are 700 g. Dar dinnou, acestea au certificare ASTM și pot fi folosite la downhill.

Construcția Limar Alpe

Casca Limar Alpe este fabricată dintr-o carcasă din ABS-EPS, parte inferioară din PC-EPS și mandibulă din ABS, pentru protecția full face. Desi din imagini pare ca mandibula este detasabila, aceasta nu este. Protecția coboară și în spate de-a lungul gâtului, oferind acoperire decentă a spatelui capului. Casca este compatibilă cu ochelarii goggles Limar ROC, iar poziția vizorului este ajustabilă.

Specificații Limar Alpe

Dimensiunea de 54-60 cm pentru circumferința capului este destul de mare. Pentru a compensa diferențele prea mari dintre dimensiunea capului și cască, Limar livrează Alpe cu două seturi de căptușeală cu grosimi diferite, pentru a se potrivi mai bine dacă capul este prea mic spre exemplu. Căptușeala este fabricată din material antialergic și poate fi spălată. Dimensiunea interioară mai poate fi ajustată și prin sistemul Active Fit, cu rotiță și ham de prindere. Ventilația este asigurată de nu mai puțin de 26 fante de aerisire.

Preț și disponibilitate pe piață

Cu un preț de 104,95 euro, Limar Alpe este o cască cu preț competitiv. Este deja disponibilă pe piață în culorile roșu închis, negru/titan, verde închis și gri/galben. Pentru livrare în România, transportul este gratuit.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − 1 =