Acum citesti
MET lansează casca de oraș Mobilite cu MIPS și stop

Cea mai importantă specificație a oricărei căști este siguranța pe care trebuie s-o ofere. În cazul de față MET oferă noua cască Mobilite, destinată segmentului urban, acum cu opțiune MIPS și stop integrat.

MET Mobilite MIPS

MET a adăugat opțiunea MIPS la recent lansata cască Mobilite, mai precis varianta MIPS C2 care permite o mișcare a căștii de 10-15 mm independent de capul ciclistului.

Scopul acestui sistem este reducerea leziunilor care pot apărea în cazul forțelor de rotație atunci când ai un accident și te lovești cu capul de o suprafață tare. Având acest MIPS, noua MET Mobilite devine cu aproximativ 10% mai sigură decât dacă n-ar fi avut MIPS. Sistemul de protecție este amplasat între căptușeala căștii și carcasa din EPS.

MET Mobilite cu stop integrat

De multe ori am văzut pe stradă cicliști care doresc să fie cât mai vizibili în trafic. Astfel, în afară de stopul amplasat pe bicicletă, își mai agață unul și de cască, în spate. În cazul noii Mobilite de la MET, casca are deja acest stop integrat, care este și detașabil.

Stopul este alcătuit din 4 LED-uri alimentate cu baterie CR2032, ce oferă o autonomie de aproximativ 60 ore. În partea din spate, casca dispune și de câteva autocolante reflectorizante, pentru vizibilitate sporită noaptea.

MET Mobilite – specificații

Noua casca, în plus față de sistemele de siguranța și securitate, mai dispune și de câteva caracteristici foarte utile. Spre exemplu este echipată în partea din față cu plasă contra insectelor, plasă care acoperă fantele frontale de aerisire. Este o caracteristică excelentă și din păcate nu toate căștile o au, deși ar trebui să devină obligatorie. Nu de puține ori auzim de întâmplări cu albine sau mai rău, viespi, care intră în cască și-ți oferă o înțepătură pe care o vei ține minte multă vreme.

Apoi avem sistemul de închidere FIDLOCK sub bărbie, un sistem magnetic extrem de facil de folosit. Practic tot ce trebuie să faci este să apropii cele două capete ale curelușei, iar catarama se va închide singură. Aproape magic! Am încercat acest sistem la casca Merida Pector, testată de curând. Și deschiderea este la fel de facilă, mai ușor ca la tridentul clasic.

MET Mobilite – preț și disponibilitate pe piață

Căștile MET Mobilite MIPS și MET Mobilite fără MIPS, sunt deja disponibile pe piață direct de pe site-ul MET sau de la distribuitorii naționali.

MET Mobilite MIPS – 100 euro
MET Mobilite fără MIPS – 70 euro

MET Mobilite – specificații

  • Greutate (mărime M/L): 270 g / 300 g (versiunea MIPS)
  • Mărimi: S/M (52-57 cm); M/L (57-60cm); L/XL (60-64cm)
  • Certificări: CE; AS/NZS

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − 6 =