Acum citesti
Ventral Lite, la 180 g este cea mai ușoară cască de șosea de la POC

Noua cască POC Ventral Lite este cu peste 20% mai ușoară decât Ventral Air Spin, care era cea mai ușoară de la brandul suedez. POC Ventral Lite este anunțată a avea 180 grame.

Pentru fanii brandului, noua POC Ventral Lite va fi familiară întrucât designul seamănă cu cel al modelului de cască Ventral Air. Designul general, forma și așezarea fantelor de ventilație sunt în mare parte neschimbate. Este vorba doar de câteva finisaje făcute în jurul deschizăturilor, gândite să elimine și ultimul gram de material în exces, dar fără a sacrifica din siguranță.

POC Ventral Lite – ce este nou?

În mare micșorarea greutății căștii Ventral Lite s-a făcut prin finisarea materialului din interior. Pentru a face asta POC a regândit structura căștii, adăugând „grinzi” poziționate mai adânc în materialul extern, care este acum mai subțire, pentru ca acesta să ofere susținere bună spumei din interiorul căștii. De asemenea, POC folosește o spumă EPS cu densitate mai mică, 68kg/m3, tot în încercarea de a micșora greutatea cât mai mult posibil.

La interior, hamul de susținere devine și acesta mai subțire. Deși nu se observă la prima vedere, POC spune că chingile sunt mai subțiri, catarama pentru reglaj de sub ureche fiind eliminată, înlocuită fiind cu o cusătură. Sistemul de strângere pe cap rămâne, dar a fost înlocuit cu un reglaj similar BOA mai ușor, care înconjoară întreg capul. Căptușeala a fost, de asemenea, simplificată, iar sistem MIPS nu avem.

POC Ventral Lite – preț, variante și disponibilitate pe piață

Noua POC Ventral Lite are un preț anunțat de 270 euro și este disponibilă în 5 variante de culori: gri complet, sau negru cu negru, alb, albastru sau verde. Mărimile disponibile sunt S, M și L, greutățile anunțate fiind de 180 g pentru S, 190 g pentru M și 210 g pentru L. În România căștile POC pentru ciclism sunt disponibile prin importatorul oficial SportGuru.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − 6 =