Acum citesti
Turul Franței: Pierrick Fedrigo nu se dezminte

Mai este puțin până la confruntarea finală din Pirinei, așa că rutierilor din Turul Franței le-a fost îngăduită o zi de relaș. Etapa a 15-a nu a oferit nimic special pe lângă spectacolul uzual al marii Bucle, liderii cursei rulând într-un ritm calm, dar Pierrick Fedrigo (Francaise des Jeux) a dovedit că se pricepe să câștige la Pau, după ce astăzi și-a repetat performanța de acum doi ani.

Pe lângă faptul că rutierii au rulat domol, cei 158 de kilometri ai etapei au fost un semn clar că azi a fost doar o zi de ascuțit cuțitele pentru poimâine când Pirineii vor da ocazia celor mai buni să arate ce pot sau să își arate slăbiciunile.

Grupul de evadare s-a format cu circa 90 de kilometri înainte de final și a fost compus din Pierrick Fedrigo, Christian Vande Velde (Garmin-Sharp), neobositul Thomas Voeckler (Europcar), Samuel Dumoulin (Cofidis), Dries Devenyns (Omega Pharma-Quickstep) cărora li s-a alăturat și Nicki Sorensen (Saxo Bank-Tinkoff Bank) câțiva kilometri mai târziu. Avansul lor a crescut constant, cu excepția unui moment când plutonul condus de Sky părea hotărât să îi prindă, dar planurile insularilor au fost repede abandonate. Urcările zilei nu le-au pus probleme sportivilor din evadare, cea mai lungă neavând nici doi kilometri lungime, așa că cei cu veleități de sprinteri au fost în avantaj. Tonul îl dă ultimul sosit în grup, Sorensen, cu 10 kilometri înainte de final, când lansează un atac îndrăzneț, dar sortit eșecului. După mai multe tentative soldate cu insucces, Vande Velde și Fedrigo iau distanță de restul și continuă să o mărească. Francezul nu a uitat etapa de acum doi din Marea Buclă când, aflat tot într-o evadare, își învinge colegii, printre care și Lance Armstrong, pe străduțele orașului prin care marea competiție a trecut de nu mai puțin de 64 de ori. Astăzi istoria se repetă și Fedrigo se impune autoritar în fața americanului care nu a schițat niciun gest odată ce sprintul final fusese declanșat.

Mâine este zi de pauză în Turul Franței, dar peste două zile încep duelurile pe viață și pe moarte din Munții Pirinei, la căpătul cărora vom vedea dacă Wiggins devine primul britanic care se impune în cursa din Hexagon sau aspirațiile îi vor fi fost spulberate de o trupă de cicliști la fel de avizi de succes.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × three =