Acum citesti
Transition Covert: primul full suspension din carbon, pentru Enduro

Nu știu dacă este o întâmplare faptul că primul full suspension al celor de la Transition este realizat cu un cadru din carbon, dar cu siguranță este una dintre cele mai reușite biciclete de Enduro ale sezonului următor.

Convert nu este un model nou în gama Transition Bikes, însă face un salt de la suspensiile de 150 la cele de 160 de mm și utilizează în premieră un triunghi frontal al cadrului din carbon, bascula fiind construită cu țevi din aluminiu.

Ca fapt divers, noul Covert utilizează tehnologia C.O.C.K. & B.A.L.L.S. iar fără a privi partea ironică a denumirii, acestea semnifică Compltely Optimized Carbon Kinetics, respectiv Basically Aligned Linear Leverage System. C.O.C.K. se referă la procesul de fabricație al carbonului, fiind unul dintre cele mai rezistente la ora actuală. B.A.L.L.S. se referă la sistemul de suspensie, care este foarte simplu de reglat și în același timp, foarte eficient. Astfel, Covert utilizează un amortizor mai lung, 8.5″ x 2.5″ de la Fox. Pivotul principal este localizat mai sus, pe cadru pentru a îmbunătăți performanța la pedalare cu sisteme de transmisie 2×10 sau 1×10.

Cu o greutate de 3.06 kg, acesta nu se numără printre cele mai ușoare din segment, în ciuda utilizării carbonului pentru triunghiul anterior al cadrului. Prețul urmează a fi anunțat.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + 11 =