Acum citesti
Bold Unplugged: bicicletă de enduro cu amortizorul ascuns

Să prefigureze acest Bold Unplugged un nou model de Scott? Tot ce știm în acest moment este că Unplugged este un full-suspension pentru enduro, cu o suspensie reproiectată și care oferă o cursă cu 5mm mai mică decât modelul precdent, dar care face astfel loc unei tije de șa hidraulice cu o lungime mai mare.

Desigur, ca în cazul celorlalte modele, prioritatea a fost poziționarea amortizorului cât mai jos, pentru scăderea centrului de greutate. Suspensia va lucra astfel cu ajutorul a două link-uri, iar amortizorul se află instalat deasupra angrenajului, fiind comprimat în downtube pe orizontală. Probabil că celor de la Bold nu le-a fost chiar simplu să încropească acestă soluție.

Despre cinematica suspensiei de tip VPP nu sunt furnizate prea multe informații, însă ni se comuncă faptul că aceasta va lucra foarte eficient și va oferi suport și la pedalat. Pentru cp bicicleta poate rula cu roți de 29 de inch sau cu un set format mullet (29/27.5), aceasta este prevăzută cu un flip chip pe basculă din care mai poate fi setată și geometria: pe high sau pe low. Pentru a înșelege mai exact diferențele, în format 29 chainstay-ul spre exemplu rămâne similar, indiferent dacă setarea este pe high sau pe low (mai exact de 437mm), însă unghiul head tube-ului se modifică între 63.2 sau 64.5 grade. În format mullet, chainstay-ul crește cu 1 mm, însă head angle-ul rămâne similar.

Sub downtube va există un port de acces către amortizor dar și către restul downtube-ului, acolo unde poate fi stocată o trusă cu cele necesare. Dacă îți place cum sună toată această poveste și vrei să achiziționezi bicicleta, ține cont că prețul cadurlui este de 5.999 de euro, iar cea mai ieftină versiune pe care o poți achiziționa costă 8.999 de euro, dotată cu amortizoare Fox 38 Float Performance, transmisie Sram GX Eagle Wireless și frâne Shimano SLX cu 4 pistoane.

via Bold

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + five =