Acum citesti
Noul Pivot Firebird, cu suspensii de 170mm

Ne aflăm în plină perioadă de lansare a noilor modele de biciclete, iar cei de la Pivot ne prezintă noul Firebird, pentru enduro. Rețeta pentru noul model se abate un pic de la regulile segmentului, bicicleta fiind dotată cu suspensii de 170mm, în medie, cu 10mm mai mari decât standardul.

pivot-firebird-2017-3Totodată, chainstay-ul va fi scurt, de 430mm, iar ca regulă generală, geometria lungă cu un centru de greutate scăzut. Cadrul este construit integral din carbon, iar suspensia pentru care cei de la Pivot au optat este un dw-link, care poate susține o cursă de până la 170mm. Roțile de 27.5 inch sunt prinse de cadru, respectiv de furcă, după standardul Boost, adică cu un ax mai lung.

pivot-firebird-2017-2Toate modelele sunt dotate cu un angrenaj cu o singură foaie, însă de vei dori să montezi un schimbător de foi, există o prindere care se anexează ulterior cadrului, compatibilă cu un schimbător Shimano de tipul Side Swing. Dacă nu vei dori un schimbător de foi pe bicicletă, atunci vei putea monta facil un chainguide, după standardul ISCG05, căci prinderile se află deja în preajma bottom bracket-ului.

pivot-firebird-2017-1În versiunea de top, cu roți din carbon de la Reynolds, bicicleta va cântări doar 12.7 kg.

via Pivot

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 2 =