Acum citesti
Transbalcanic: 3.000 de kilometri cu bicicleta, prin șapte țări

Clubul de Cicloturism Napoca mai scoate din arhiva sa o nouă colecție de poze, de data aceasta ilustrând povestea unei expediții cicloturistice balcanice care a cuprins Serbia, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina, Croația și Slovenia, în cadrul proiectului „Transbalcanic ’97”. Cele văzute de-a lungul celor peste 3.000 de kilometri porniți de la Porțile de Fier, ajungând până la granițele Greciei și Albaniei și revenind prin pusta ungară pot fi văzute mâine, de la ora 20:00 la Biblioteca Heltai din Cluj-Napoca.

balcani_cicloturism

Proiecția are un caracter istoric, fiind bazată pe diapozitive clasice și diaproiector clasic, modalități tehnice aproape dispărute la ora actuală, deși oferă o rezoluție mult superioară fotografiei digitale. Proiecția va aminti și de contextul istoric al momentului, când războaiele civile din Balcani unele abia se domoliseră, altele stăteau să înceapă, dând emoții și protagoniștilor turei și ocazia să se întâlnească și să înțeleagă mentalități și probleme care altfel cu greu au răzbătut spre publicul din România din cauza filtrării prin intemediul presei, prea puțin obiective.

Protagoniștii turei, geografii Arnold Kadar și Ștefan Roman, au la activ multe expediții cicloturistice și alpine pe diverse continente și sunt printre cei mai activi membri ai CCN în turismul velo, sunt pasionați de bicicletă, munte, natură și cultură specifică din întregul mapamond.

Via CCN

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 5 =