Acum citesti
Grecia văzută pe bicicletă și prin obiectivul foto

Clubul de Cicloturism Napoca mai lansează o invitație către clujenii ubitori de bicicletă, dar și de natură. Joia aceasta, 8 noiembrie, de la ora 20:00, la Biblioteca Heltai din Cluj-Napoca, strada Clinicilor nr. 18, va avea loc o proiecție de imagini pe tema expediției pe două roți Greece Bike Tour 2012. Intrarea este liberă.

Proiecția foto va fi o ilustrare a unei expediții cicloturistice de șase săptămâni pe meleaguri elene, care a plecat din Insula Zakynthos, a traversat Peloponezul și a dat un ocol Cretei, însumând mai multe mii de kilometri de drumuri litorale, pastorale și montane.

Prezentarea va fi susținută de vicepreședintele Clubului, lectorul universitar dr. Radu Barna, cel mai activ membru CCN în materie de expediții cicloturistice în spațiul mediteraneean. El a surprins in frumoase fotografii valorile deosebite ale Greciei, care pe lângă turismul de masă, se dovedește a fi un adevărat paradis și pentru turismul activ nemotorizat în general și pentru cicloturism în special.

Când mergi cu bicicleta, toate simțurile îți sunt impresionate: peisajele se percep diferit de cele văzute prin parbrizul unei mașini, parcă mai mari, mai apropiate și mai palpabile, mirosul pădurilor de oleandri este îmbătător, smochinele, portocalele, migdalele sau anasonul sălbatic, cules din natură, îți desfată gusturile, iar auzul îți este surprins de varietatea și melodiozitatea zgomotelor. Pentru aceasta am evitat bineînțeles șoselele mari, aglomerate, ceea ce m-a condus pe drumuri câteodată abia practicabile, dar cu atât mai pitorești, a declarat autorul proiecției, nerăbdător să împărtășească publicului clujean impresii și informații despre această destinație.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 3 =