Acum citesti
Proiecție foto: Lake District, Verdon și Calanques văzute de pe bicicletă

Clubul de Cicloturism Napoca invită publicul în data de 11 octombrie 2012, joi, de la ora 20:00, la biblioteca Heltai din Cluj-Napoca la o proiecție de imagini pe tema „Perle peisagistice engleze și franceze: Lake District, Verdon, Calanques”. După cum ne-a obișnuit Clubul, intrarea este gratuită.

Proiecția va fi o ilustrare fotografică a unor excursii prin câteva dintre cele mai frumoase zone ale Angliei și Franței, văzute de ochiul de fotograf și de drumeț pasionat al dr. Ovidiu Crucin. El este membru al CCN cu o bogată activitate turistică montană, ce dorește să împărtășească publicului clujean frumusețile admirate în turele sale vest-europene.

Lake District este o cunoscută regiune muntoasă din nord-vestul Angliei, în comitatul Cumbria, și adăpostește cel mai vizitat parc național din Marea Britanie și cel mai mare din Anglia și Țara Galilor. Are munți spectaculoși – inclusiv cel mai înalt vârf al Angliei, Scafell Pike, și mari lacuri – inclusiv cel mai lung și cel mai adânc – Windermere și Wastwater. Zona a fost sursa de inspirație pentru mulți poeți celebri, ca de exemplu William Wordsworth.

Calanques sunt un masiv stâncos pe coasta Mării Mediterane, în sud-estul Franței, nu departe de Marsilia. Deși nu atinge altitudini mari, relieful calcaros este spectaculos și o mare atracție pentru turiști, cățărători și naturaliști. A fost recent declarat parc național și este totodată o Mecca a escaladei sportive. Râul Verdon formează cel mai mare canion din Europa, având versanții de până la 700 de metri înălțime și având în unele locuri o lățime de numai 6 metri. Izvorând din Alpi și vărsându-se în Mediterană, Verdonul a devenit celebru mai ales prin portiunea de chei. Aceasta adăpostește peste 1.500 trasee de escalada sportivă și este o mare atractie pentru practicanții de coborâri pe ape – caiac, rafting, canyoning, dar și pentru turiștii pedeștri, pentru pescari, pentru parapantiști și basejumperi.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + 10 =