Acum citesti
Cu bicicleta peste crestele Anzilor

Clubul de Cicloturism Napoca cheamă publicul clujean la o nouă proiecție de imagini, joi, 20 decembrie, la Biblioteca Heltai din Cluj, de această dată având o temă ceva mai exotică. Este vorba despre periplul lui Ștefan Roman prin America de Sud unde a străbătut crestele Munților Anzi.

Cu bicicleta peste crestele Anzilor va fi o ilustrare fotografică a mai multor ture de cicloturism expediționar desfășurate de-a lungul continentului, totalizând multe mii de kilometri pedalați în special în zone montane, pe și peste culmile Anzilor, străbătând Peru, Bolivia, Chile, Argentina și Brazilia.

Geograful Ștefan Roman a studiat și lucrat mulți ani în America de Sud și Africa în domeniul dezvoltării internaționale și ne împărtășește nu doar splendori peisagistice și comori ale naturii, ci și valori umane și experiențe culturale. De asemenea, cunoașterea și înțelegerea unor lumi pe care le percepem ca exotice și îndepărtate capătă o nouă dimensiune, și acele locuri ne pot deveni mult mai apropiate prin imaginile și vorbele cuiva care le-a trăit ani în șir de foarte aproape, activ și ecologic, de pe bicicletă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 + 6 =