Acum citesti
Mediteranic Bike Tour 2013 la final

S-a încheiat „Mediteranic Bike Tour 2013”, un sejur de șase săptămâni pe bicicletă prin Corsica, Sardinia și Italia, realizat sub egida Clubului de Cicloturism Napoca (CCN), cuprinzând străbaterea a peste 1000 de kilometri, pedalând sau pe jos, prin munții și de-a lungul coastelor minunatelor tărâmuri sud-europene.

cicloturism

Protagonistul acestei acțiuni solitare a fost lect. univ. dr. Radu Barna, cel mai activ membru CCN în materie de expediții cicloturistice în spațiul mediteraneean, având deja în palmares multe ture pe două roți în aceste zone. El a trăit și surprins în frumoase imagini foto, pe care le va împărtăși în această toamnă și publicului clujean, valorile deosebite naturale și culturale ale regiunilor insulare și peninsulare străbătute.

Tura a debutat în Bologna, urmând o săptămână de pedalat pentru trecerea Alpilor Apuani, apoi traversarea cu vaporul din Livorno la Bastia, de unde au început cele patru săptămâni de cicloturism și turism pedestru montan garnisit cu înot în râuri de munte pe superbele meleaguri corsicane, inclusiv pe celebrul traseu de drumeție de lung parcurs GR20. Tura a continuat cu câteva zile de pedalat prin Sardinia și, după un nou voiaj marin, s-a finalizat pe două roți la Roma.

Radu Barna s-a arătat foarte încântat de noua experiență placută a concediului biciclistic și a declarat: „De când mă știu, mie mi se pare mereu frig. Așa am ajuns să prefer vacanțele în jurul Mediteranei. Și cum nici aerul condiționat și nici sedentarismul nu mă încălzesc, am ales să merg cu bicicleta”.

Fiind un cicloturist experimentat, el are o abordare mai deosebită a acestor ture: „Unii îmi spun expert în țările calde, însă sunt departe de a fi expert, fiindcă înainte de călătorii prefer să nu mă prea uit pe unde voi merge exact. Îmi place să mă surprindă locurile. Mai ratez poate câte un obiectiv turistic, însă ce bucurie am când ajung în locuri nebănuite, ce încântare pentru suflet după efortul de a pedala uneori peste 100 de kilomentri pe zi cu câte 1000 de metri diferență de nivel. Aș mai fi continuat câteva luni, dar începea și acolo să se facă frig” a mai glumit fostul vicepreședinte CCN îndrăgostit de pedalatul pe țărmuri scăldate de mări calde.

În tură au fost alese drumurile cele mai mici găsite pe hărți, pentru a evita traficul motorizat, deși uneori acele drumuri erau grele și desfundate, iar într-o zi s-a ivit surpriza ca un drum de pe hartă în realitate nici nu exista. Ruta a fost aleasă astfel încât sa evite pe cât posibil zonele de turism de masă și s-a axat pe ceea ce constituie un adevărat paradis pentru turismul activ nemotorizat în general și pentru cicloturism în special.

„Mediteranic Bike Tour 2013” se înscrie în programul „Trans Europa” derulat de Clubul de Cicloturism Napoca de peste 15 ani cu scopul general de parcugere pe bicicletă a cât mai multor țări europene și de cunoașterea valorilor culturale și naturale ale acestora, dar și a condițiilor create pentru circulația cu bicicleta în scop utilitar și recreativ.

Sursa: Site-ul oficial CCN

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 + seven =