Acum citesti
SkirtBike ajunge la Cluj-Napoca în 20 octombrie

Sâmbătă, 20 octombrie 2012, începe la ora 15:00 în Parcul Central prima promenadă a biciclistelor clujence. Da, Skirt Bike a ajuns și la Cluj-Napoca! Sunt invitate să vină, în ținute cochete, toate fetele, domnișoarele și doamnele pentru care bicicleta este un mijloc firesc de deplasare cotidiană în oraș și care cred că merită arătat și altora că este perfect compatibil cu eleganța și feminitatea.

Coloana de bicicliste îmbrăcate șic va urma în ritm lejer un traseu de circă o oră pe străzile din zona centrală a Clujului, iar la final participantele vor avea parte de mai multe surprize pregătite de organizatori, Clubul de Cicloturism Napoca și Skirt Bike, și sponsori. De asemenea, vor avea loc discuții despre experiența de a circula pe două roți în Cluj, despre oportunități și probleme, soluții și perspective, despre ce e de făcut că să devină o normalitate imaginea unei bicicliste îmbrăcate elegant și să existe respectul din partea altor participanți la traficul rutier.

Prin această acțiune, Clujul se alătura altor 8 orașe din România care derulează evenimentul Skirt Bike, un concept inițiat acum trei ani la București de entuziastele Oana Deliu și Andreea Toader și răspândit apoi la nivel național. Skirt Bike s-a dezvoltat plecând de la programul „VeloBello” generat în campania „Veloruția” sub egida Federației Bicicliștilor din România și cu rădăcini în demersul „Elegant pe Bicicletă” din 2008 al CCN. Toate aceste acțiuni au fost bazate pe deschizătorul de drum proiect „Cycle Chic” lansat inițial la Copenhaga și răspândit între timp pe plan mondial.

Itinerarul marșului pe două roți din 20 octombrie este: Parcul Central „Simion Barnutiu” (din fata Casinoului) – str.George Cosbuc – str. Cardinal Iuliu Hossu – str. Emil Isac – str.Memorandumului – str. Petru Maior – p-ta Lucian Blaga – str. Napoca – p-ta Unirii – bd.Eroilor – p-ta Stefan cel Mare – p-ta T.Cipariu – p-ta Stefan cel Mare – p-ta Avram Iancu – str.Cuza Voda – p-ta Mihai Viteazu – str.Regele Ferdinand – p-ta Unirii – str.Memorandumului – Calea Motilor – str.George Cosbuc – str. Uzinei Electrice – pista de biciclete de pe malul Somesului – pasarela – bd. 1 Decembrie 1918 – podul Garibaldi – Parcul Central „Simion Barnutiu” .

Așteptăm la această promenadă biciclistă doamnele și domnișoarele să pedaleze sub soarele toamnei clujene în ținute feminine, naturale, să promoveze un stil de viață activ și sănătos pentru ele, pentru mediu și pentru comunitate, să-și plimbe copiii și să se simtă minunat alături de prietenele lor! Fie că vor veni în fustă sau rochie, fie că vor alege tocuri sau balerini, pălării sau eșarfe, flori și entuziasm, clujencele vor încerca să demonstreze că pedalatul înfrumusețează. Feminitatea există și pe două roți!” a declarat Ioana Potra, coordonatorul programului „Skirt Bike Cluj”.

Simona Pop, președintele CCN a adăugat: „Noi, fetele și femeile bicicliste din Cluj, ne dorim ca, dincolo de un eveniment plăcut de socializare și cu conotații mondene, de lifestyle, să fim și ambasadoare ale mersului pe bicicletă în fața autorităților locale, mass-mediei și publicului, să atragem atenția asupra situației actuale a pistelor de biciclete, a rastelurilor publice, a întregii infrastucturi pentru biciclete existente, promise sau necesare în Cluj-Napoca, în contextul mai larg al unei mobilități urbane durabile care deocamdată lipsește orașului nostru.

Mai multe detalii pot fi gasite pe site-ul Clubului de Cicloturism Napoca.

Foto: Daniel Vrabioiu

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 5 =