Acum citesti
Giro del Trentino: Victorie finală pentru Pozzovivo

Cea de-a 36-a ediție a Giro del Trentino a fost una în care cățărătorii și-au etalat forțele. Columbianul Darwin Atapuma (Colombia Coldeportes) și-a trecut în cont o victorie de zile mari pe pantele Passo Pordoi în ciuda ninsorii ușoare, iar Domenico Pozzovivo (Colnago-CSF) a făcut față atacurilor pretendenților la victoria finală.

Podiumul întrecerii a fost completat de Damiano Cunego (Lampre) și de Sylvester Szmyd (Liquigas) în ciuda încercărilor celor doi de a-l detrona pe Pozzovivo.

Am crescut urmărind la televizor victoriile lui Herrera din Turul Franței și succesul de astăzi este un vis devenit realitate. Presupun că lumea se bucură la mine acasă, în Columbia. Eu sunt un om plecat de jos, dintr-o familie de fermieri, așa că știu ce este oboseala… Este o reușită extraordinară pentru mine și, totodată, prima pentru echipa mea, așa că i-o dedic antrenorului Claudio Corti, fără de care nimic nu ar fi fost posibil, a declarat Atapuma la finalul etapei de vineri.

De cealaltă parte, Pozzovivo a avut o misiune simplă, dar foarte grea, aceea de a-și păstra tricoul de lider. A fost foarte frig, dar am avut picioare bune și nu aveam de gând să îmi las victoria să scape printre degete. Mă bucur foarte mult de această victorie care demonstrează încă o dată că nivelul echipei este unul ridicat. Suntem o formație puternică al cărui moral tocmai a fost întărit, a mărturisit proaspătul învingător.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 + fifteen =