Acum citesti
BMC Racing se impune în prima etapă din Giro del Trentino

Primul lider al celei de-a 36-a ediții a Giro del Trentino este tânăr și poartă tricoul echipei BMC. Numele său este Taylor Phinney. Americanul a fost primul din echipa sa care a trecut linia de sosire a primei etape, un contratimp pe echipe în lungime de 14,3 kilometri, parcurs de BMC în 15 minute și 50 de secunde. Ochii publicului erau îndreptați spre alți rutieri, precum Marco Pinotti sau Alessandro Ballan, dar tânărul american a confirmat că se află într-o formă sportivă tot mai bună, mai ales după evoluția excelentă din Paris-Roubaix.

Deși prima etapă era amenințată de o vreme instabilă, soarele a dominat cerul și le-a oferit fanilor posibilitatea de a-și urmări favoriții în acțiune. BMC Racing Team a făcut uz de experiența și forma fizică foarte bună a rutierilor cu care s-a prezentat la cursa din Cizmă și a surclasat echipele Astana și Colnago-CSF. Pe de altă parte, Liquigas și Lampre, formațiile care îi au în componență pe Ivan Basso, respectiv Damiano Cunego și Michele Scarponi au reușit o clasare cel mult modestă.

Sunt bucuros că m-am agățat de tricoul de lider, dar totul este mulțumită echipei, a declarat Phinney în limba italiană, pe care a învățat-o de-a lungul celor 3 ani petrecuți în Peninsulă cu familia. Am fost favoriții acestei etape și totul a decurs bine pentru noi. Traseul mi s-a potrivit de minune, iar mecanicii noștrii ne-au pregătit bicicletele pentru a exploata în totalitate vântul de spate pe care l-am avut. Nu mă așteptam să trec eu primul linia de sosire, dar după o trenă consistentă din partea lui Pinotti, am intrat în față și am pedalat cât de tare am putut. Nu știu cât voi păstra tricoul de lider, dar sper să îl înmânez unui coechipier când va fi momentul.

Roman Kreuziger, ocupantul locului secund în urma performanței echipei sale Astana, a recunoscut că: Sunt mulțumit de modul în care am evoluat, dar la Giro del Trentino țintim doar tricoul rezervat celui mai bun cățărător. Eu, unul, mă pregătesc pentru Turul Italiei, dar dacă Janez Brajkovic (n.r. coechipierul său) va avea nevoie de o mână de ajutor, voi fi acolo pentru el.

Etapa de astăzi va acoperi 152 de kilometri, între Mori și Sant’Orsola Terme.  

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − six =