Acum citesti
Fabio Duarte este primul lider din Vuelta a Colombia

Cu o performanță de invidiat în cadrul contratimpului de la Puerto Gaitan, Fabio Duarte (Colombia Coldeportes) și-a trecut ieri în cont prima victorie din turul național al Columbiei, Vuelta a Colombia.

Traseul a fost unul foarte scurt și rapid, măsurând 4,6 kilometri, ceea ce l-a favorizat pe Duarte mai ales după demonstrația făcută cu câteva săptămâni mai devreme în Turul Californiei. Marele învins al zilei de ieri a fost câștigătorul en-titre Felix Cardenas (GW-Shimano) care s-a clasat pe locul secund la o diferență de doar 730 de miimi de secundă. Un alt localnic, Marlon Perez (Colombia-Comcel) a fost cel care a completat podiumul.

Vremea a jucat un rol crucial în etapa de ieri după ce ploaia a început să cadă la 30 de minute după primul start. Din acest punct de vedere, Cardenas a fost favorizat și a încheiat cu un timp de 4 minute și 33 de secunde, dar nici Duarte nu a avut de tras ponoase din această cauză, el evoluând pe o șosea aproape uscată.

Prima etapă de fond a Vuelta a Colombia se va desfășură între Puerto Gaitan și Villavicencio. În lungime de 192,8 kilometri, traseul nu prezintă mari dificultăți cu excepția câtorva dealuri care ar putea pune probleme doar sprinterilor.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 + 1 =