Acum citesti
Ultimul test înaintea Marilor Tururi: Giro del Trentino

Sezonul curselor clasice de o zi mai are doar câteva evenimente de bifat pentru acest an, iar scena se pregătește ușor-ușor pentru bătăliile din Marile Tururi care vor debuta în luna mai cu Turul Italiei. O ultimă repetiție înainte ca favoriți ca Bradley Wiggins, Cadel Evans, Alberto Contador sau Vincenzo Nibali să scoată tunurile la bătaie este Giro del Trentino, o cursă de 4 zile, programată între 16 și 19 aprilie.

giro_del_trentino_2013

Cea de-a 37-a ediție a întrecerii italiene va porni la drum din orașul austriac Linz, la linia de start anunțându-și deja prezența câteva nume sonore ale plutonului profesionist. Printre cei 144 de concurenți înscriși se numără Bradley Wiggins, Cadel Evans, Michele Scarponi, Ivan Basso, Stefano Garzelli, Vincenzo Nibali și Pierre Rolland, cu toții protagoniști în Tururile Franței, Italiei și Spaniei. Dintre echipele de WorldTour, în Trentino se vor prezenta Lampre-Merida, Cannondale Pro Cycling, Astana, Ag2r La Mondiale, BMC Racing și Team Sky, dar rivale la fel de ambițioase precum Androni Giocattoli-Venezuela, Bardiani-CSF,  Vini Fantini-Selle Italia, Team Colombia sau Europcar vor opune o rezistență puternică.

Programul cursei, deși de doar 4 zile, este foarte probabil să solicite din plin participanții. Prima zi va cuprinde două semi-etape, de dimineață una în linie cu plecarea și sosirea în Linz, în lungime de 128,5 kilometri, și cealaltă după-masă, un contratimp pe echipe de 14,1 kilometri pe străzile urbei austriece. Cea de-a doua zi îi duce pe rutieri în Italia, etape de 224,8 kilometri având finalul la Vetriolo Terme. Etapa din 18 aprilie este una de munte mediu, între  Pergine Valsugana și Condino (Valle del Chiese), măsurând 176,1 kilometri, pentru ca supliciul suprem să fie rezervat ultimei zile. Traseul ce pornește din Arco se va încheia la Sega di Ala, o urcare cu pante care ating și 20% înclinație.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven + seventeen =