Acum citesti
Edilul-șef dorește un București precum Copenhaga, cu piste cu tot

Modernizarea Capitalei pare a fi o țintă luată serios în cătare de către Sorin Oprescu, Primarul General al Bucureștiului. Cu toate că declarațiile sale din ultima perioadă privind pistele de biciclete nu au fost tocmai constante ca mesaj, cel mai recent comunicat al insitituției conduse de el precizează că “avem nevoie de experienţa oraşului Copenhaga în ceea ce priveşte infrastructura rutieră, şi mă refer mai ales la planificarea traficului”.

copenhagenize1

Cadrul general al acestui comunicat de presă apărut pe site-ul b365.ro se referă la dorința primarului Oprescu ca municipalitățile orașelor Copenhaga și București să stabilească relații bilaterale prin care experții danezi să-i îndrume pe cei români în probleme de infrastructură, mediu și planificarea traficului. “Este cunoscut că în Danemarca există o tradiţie veche în ceea ce priveşte mersul pe bicicletă, însă Copenhaga a transformat această variantă de transport într-un element esenţial al planificării urbane. De aceea, consider că sunteţi cei mai în măsura să acordaţi Bucureştiului expertiza de care are nevoie în această direcţie” apreciază Primarul General în același comunicat.

În vizita întreprinsă de edilul-șef la Copenhaga s-au mai discutat și alte aspecte, cum ar fi incineratoarele de deșeuri și serviciile medicale municipale.

Sursa: B365.ro

Vezi Comentarii (11)
  • Deci… chipurile Oprescu vrea piste ca la Copenhaga, dar pentru asta a fost musai sa mearga acolo. Acum 2 ani a fost la Muenchen zicand ca vrea sa faca transport in comun ca acolo, asa ca a redus din pix, intr-o singura noapte, 200 de autobuze, 20 de tramvaie si 30 de troleibuze intr-o singura noapte. Oare mai exista cineva intreg la minte care sa il creada pe acest mascarici?

  • Uau pai clar Oprescu e un vizionar, iar pentru ca eu am vid in loc de creier am uitat toate declaratiile lui cretine de pana acum si sunt pregatit sa il votez pentru inca un milion de mandate.
    Fa piste si transport in comnun eficient in pista ma-tii si dupa aia sa dai declaratii!

  • Sunt putin nedumerit de lipsa de directie a domnului primar. In urma cu cateva saptamani spunea intr-un interviu ca pistele din 2008 au fost facute ca sa fie bifat un capitol pe agenda bucurestiului. Adica declara ca nu a contat siguranta utilizatorilor, coeziunea rutelor, respectarea legii (gen pietoni, masini, copaci – pe piste). Totul era sa fie un „v” intr-o casuta.

    Pe urma ne spune ca bicicletele trebuie sa stea pe trotuar, ca stie dumnealui ce organe au biciclistii in interior!… (ce coincidenta, si eu stiu ce are dumnealui in cap. „Care dai mai mult?!”)

    Acum se trezi ca vrea piste occidentale. Ntntntnt. Eu unul m-as multumi si cu implementarea modelului Brasov. Sau Sibiu. Dar oricum, maine o sa fie o noua declaratie soc a domnului primar. Pistele sunt cancerigene! Omoara orasul! Cu toporul!!! … sau alte prostii d-astea.

  • AR FACE BINE ORGANELE ABILITATE ,SA SE AUTOSESIZEZE SI SA IL TRAGA PUTIN DE URECHI PE CLOWNUL ASTA CARE FURA MILIOANE DE EURO CU SAPTAMANA.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 3 =