Acum citesti
Bicicliștii bucureșteni protestează împotriva pistelor pe trotuar

Decizia Primarului General Sorin Oprescu de a păstra pistele pentru biciclete pe trotuar a stârnit un val de nemulțumire în rândul comunității bucureștene, care se întâlnește sâmbătă pentru a protesta împotriva acestei hotărâri.

Comunitatea Bicicliștilor din București a sunat adunarea sâmbătă, 23 martie, la ora 11, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles De Gaulle. Participanții vor porni pe un traseu ce rămâne a fi stabilit, în speranța că mai-marii orașului vor lua în seamă doleanțele lor sau că măcar se vor ține de promisiunea că pistele vor fi realizate “numai după consultarea cu reprezentanții societății civile” și vor fi amplasate “în special pe zona carosabilă, prin diminuarea spațiului destinat circulației generale”.

Noutăți despre eveniment pot fi găsite pe pagina de Facebook dedicată acestuia.

ACTUALIZARE

Organizatorii evenimentului au anunțat că ora protestului din 23 martie se modifică, acțiunea fiind mutată la ora 13, iar locul de desfășurare va fi și acesta schimbat, Parcul Carol devenind noul punct de întâlnire.

Vezi Comentarii (5)
  • se poate ,organiza si duminica ? sambata ,cei care au serviciu lucreaza .va rog ,dati-mi o sansa si mie sa fiu alaturi de voi.rotile doar pe carosabil.pe trotuare ,pietonul este rege.

  • Cum zicea si amicul mai sus, nu e prea bine gandita treaba asta sambata. Sunt oameni care lucreaza si multi nu vor putea participa. Daca se vroia ca aceasta manifestatie sa aiba impactul propus se alegea o zi in cursul saptamanii cand traficul este aglomerat si atunci chiar ar fi iesit in evidenta, asa e in week-end si ori sambata ori duminica tot aia e.

  • Nici o zi nu e perfecta. Dar, culmea, sambata e cea mai buna vreme din perioada asta. In timpul saptamanii nu iese nici un protest pentru ca lumea e la munca.
    Chiar daca nu puteti ajunge, puteti ajuta si voi de acasa: invitati toti biciclistii pe care ii stiti si anuntati-i ora si locul in care ne intalnim. Momentan nici CAROL si ora 13 nu sunt asa sigure>

    Lant intins!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − 2 =