Acum citesti
București: Pistele de biciclete pe carosabil, un vis interzis

Acum câteva zile se ivise ipoteza aproape radicală care indica amplasarea pistelor pentru biciclete din București pe carosabil, cu ocazia retrasării marcajelor rutiere din această primăvară. Vălul de mister asupra inițiativei a fost însă ridicat de primarul general Sorin Oprescu care și-a exprimat foarte clar poziția: nu suntem destul de civilizați pentru piste de biciclete pe șosea.

Principala problemă care împiedică pistele să fie amplasate unde le este de drept locul sunt, conform edilului-șef, copiii, care sunt mult mai expuși pericolelor decât adulții. De asemenea, Mediafax dezvăluie că decizia primarului Oprescu ar fi fost influențată și de cei 180.000 de bicicliști bucureșteni care doresc piste pe trotuare, opțiune despre care nu se știe unde a fost exprimată.

Problema riscurilor, mai mult sau mai puțin reale, la care sunt expuși bicicliștii pare a fi mai obiectiv tratată în alte zone ale țării. OPTAR a solicitat din partea Poliției Municipiului Sibiu un răspuns privind impactul pistelor de biciclete din orașul de pe Cibin, iar răspunsul complet poate fi cititi aici. Rezumându-l, Poliția sibiană a constatat o scădere a numărului de accidente în care au fost implicați bicicliștii, după data de 5 aprilie 2011, moment în care au fost date în folosință pistele de biciclete amplasate pe carosabil.

Surse: OPTAR, Mediafax

Vezi Comentarii (12)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × one =