Acum citesti
Amatorii de cicloturism sunt invitaţi în Etiopia

Deja turele de bicicletă desfăşurate în afara ţării nu mai sunt o noutate pentru mulţi dintre noi. Ţări precum Austria, Franţa şi Italia sunt demult pe lista noastră de destinaţii atunci când începem să facem planurile pentru turele de la vară. Ce spuneţi însă de ceva puţin mai departe de casă, şi mai exotic? Mai departe, poate şi mai scump, însă cu siguranţă ceva generator de amintiri pentru totdeauna.

Projecting Adventure Cyclism organizează ture de mountain bike în toată lumea de la America de Sud (Patagonia şi deşertul Atacama), la America de Nord, Africa, Asia şi, evident în Spania şi Italia unde compania îşi are sediul. Insă Projecting Adventure Cyclism este din 2010 şi organizatorul maratonului pe etape Mongolia Bike Challenge, aşadar grupul de ghizi este alcătuit din oameni cu o serioasă experienţă în domeniu.

Una din turele „epice” unde Projecting Adventure Cyclism ne invită este în Etiopia. Ok, e adevărat că această perioadă nu este chiar optimă pentru o vizită în Africa datorită virusului Ebola care se află prin zonă însă organizatorii ne asigură că sunt peste 5.000 km între traseul turului şi ţările afectate de virus (Guinea, Liberia şi Sierra Leone). Mai departe chiar şi decât Roma care se află la doar 4.000 km distanţă.

PA-Cyclism Etiopia mtb trip 02

Între 12 şi 24 ianuarie 2015 Projecting Adventure Cyclism organizează tura de mtb The Old Road to Lalibela and the Feast Of St.George, o aventură de 11 zile şi 600 km distanţă. Drumul va străbate cel mai mare platou al Africii ducând cicliştii de la Marea Roşie până la Nil. Distanţa zilnică de pedalat variază între 26 km şi 80 km în funcţie de diferenţa de nivel.

Preţurile variază în funcţie de numărul de participanţi:

Grup de: 12 persoane € 1.950 / persoană
Grup de: 11 persoane € 2.050  / persoană
Grup de: 9/10 persoane € 2.100  / persoană
Grup de: 8 persoane € 2.150  / persoană
Grup de: 6/7 persoane € 2.350  / persoană
Grup de minimum: 6 persoane şi maximum 20

Preţurile includ tot ce ţine de transportul intern, asigurare, masă şi cazare în timpul turei. Preţurile nu includ transportul internaţional, taxe bagaje, viză etc.

Iată ce ne mai spune organizatorul: „It is not guaranteed you will have the opportunity to to wash (hot water) on some stages. For this reason it is recommended that each participant, in addition to the joy of cycling, brings with it a great sense of adventure, adaptability and collaboration.” Aşadar spargeţi puşculiţa şi haideţi la aventura Africană pe două roţi! Înscrierile se pot face pe site-ul organizatorului la www.pa-cyclism.com

Foto: PA-Cyclism

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 − four =