Acum citesti
Traseu bicicletă – Mediaș Bike Marathon, tura lungă

O spunem de fiecare dată, concursurile de bicicletă, mtb sau cursieră, sunt excelente ocazii de care poți profita pentru a te plimba. Dacă nu ești pasionat de concursuri, te poți duce pe același traseu ca cel de concurs, dar fără să te concurezi cu nimeni. Mergi la plimbare cu prietenii, familia sau, de ce nu, solo.

Este și cazul turei lungi de la concursul Medias Bike Marathon când, împreună cu Dan Caba și organizatorii evenimentului, am parcurs tura lungă în ritm mai lejer decât dacă aș fi participat cu adevărat la concurs. Ideea acestor trasee, folosite la concursuri, este că în general sunt amenajate și destul de întreținute. Mai mult, de foarte multe ori marcajul de concurs se păstrează de la an la an, acesta fiind un reper în plus după care te poți ghida la fața locului, daca nu ai track-ul gps să zicem.

Tura de 75 km de la Mediaș este tura lungă a maratonului. Dacă nu vrei atât de mulți, mai există încă două distanțe, de 40 sau 25 km. Însă, daca ai un antrenament cel puțin mediu, vei avea timp, într-o zi lungă de vară, să parcurgi acest traseu, chiar și dacă faci multe pauze pentru peisaj.

Tura începe, evident, din Mediaș, iar per total, nu avem zone tehnice care să ne pună la încercare nivelul de „skill”. Din punctul ăsta de vedere, tura este potrivită pentru orice nivel. Însă ce-ți vei testa aici este nivelul de anduranță, pentru că sunt totuși 75 km cu 2.000 m diferență de nivel, potrivit Strava.com. Ba chiar peste 2.200 potrivit BikeMap.net! Așadar, este o tură grea.

Recomandăm acest traseu să fie parcurs vara, când ai suficiente ore de zi-lumină. Vei pedala pe poteci și drumuri liniștite, peste dealuri și prin păduri, peisajul fiind superb, pitoresc și absolut perfect pentru “reîncărcarea bateriilor”. În câteva locuri te vei intersecta chiar și cu celebra Via Transilvanica! Noi am terminat tura noaptea, dar l-am făcut în octombrie, iar dimineața am pornit cam târziu.

Statistici

  • Lungime: 75 km
  • Diferență de nivel: 2.000 m (Strava); 2.230 m (BikeMap)
  • Surse apă: magazine sătești
  • Download track GPS
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − seventeen =