Acum citesti
Acțiune în instanță pentru drepturile bicicliștilor clujeni

Marțea trecută, Clubul de Cicloturism Napoca a emis un comunicat de presă prin care a anunțat  chemarea în judecată a Municipiului Cluj-Napoca și a Primăriei. Motivul, deloc greu de intuit, este furnizarea informațiilor legate de starea actuală și planurile de viitor privind amenajările pentru staționarea și circulația bicicletelor în oraș.

Cererea prin care Clubul a cerut liberul acces la informațiile de interes public a expirat încă din luna noiembrie 2011, moment în care putea deja să înceapă acțiunea în instanță.

Radu Mititean, prședintele CCN, declară că Deși în acest caz nu există obligația de a parcurge așa-zisa „procedură prealabilă”, Clubul de Cicloturism „Napoca” a făcut și acest demers, dar și reclamația administrativă depusă (înregistrată la Primărie cu nr. 361189/22/2011) a rămas fără răspuns în termenul legal, demonstrând că nu e vorba de vreo scăpare, ci că autoritatea locală clujeană în continuare refuză intenționat și abuziv – la fel ca în trecut – să respecte legislația privind liberul acces la informațiile de interes public.

Tot președintele Clubului Napoca adaugă că Primul termen de judecată în dosarul 11116/117/2011 aflat pe rolul Tribunalului Cluj este în 16 ianuarie 2012 și sperăm ca instanța să constate încă de la prima înfățișare ca refuzul tacit al Primăriei este ilegal. Ne-am dori ca, măcar acum, în al doisprezecelea ceas, Primăria să furnizeze informațiile solicitate înainte de data judecății și deci să nu mai fie nevoie să fie forțată prin justiție să respecte legea.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × three =