Acum citesti
Bicicliștii și drepturile lor sunt scoase în prim-plan prin Sibiu Bike 100%

Întâmplările nefaste din ultima perioadă, când s-au înregistrat 2 bicicliști decedați, au pus pe gânduri autoritățile din Sibiu care lansează acum proiectul Sibiu Bike 100%. Astfel, timp de 70 de zile se va derula o campanie de conştientizare a participanţilor la trafic, cu scopul principal de a accentua activităţile de prevenire a acestor incidente.

piste_biciclete_sibiu

Conform paginii oficiale a proiectului, Sibiu Bike 100% este un proiect care îşi propune să implice şi să responsabilizeze toţi participanţii la trafic din judeţul Sibiu, desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Sibiu. Inițiativa este una complexă și caută să promoveze valorile unui oraş bike friendly, atât ca sport, cât şi ca mijloc de transport, și încurajează folosirea bicicletei spre serviciu, şcoală, cinema sau chiar pentru plimbare.

Printre obiectivele acestei ediții se numără scăderea numărului de accidente în care sunt implicaţi ciclişti, colaborarea cu autorităţile locale pentru rezolvarea problemelor cicliştilor sibieni și informarea şi educarea publicului privind bicicleta ca mijloc de transport, dacă este să numim câteva.

Proiectul a debutat deja în 18 mai, urmând să conțină mai multe evenimente unde să fie promovat, dar și niște materiale tipărite care vor servi aceluiași scop, de-a lungul acestuia. Finalul inițiativei din acest an va fi marcat de o tură deschisă tuturor bicicliștilor ce are loc în 13 iulie, cu ocazia prezentării echipelor participante în Turul Sibiului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 + 2 =