Acum citesti
Primarul Bucureștiului, chemat la socoteală pentru piste?

Conform legii nr. 215/2001, primarul conduce serviciile publice locale. Corelând această lege cu recenta cruciadă a OPTAR privind pistele de biciclete din București, reiese o variantă posibilă, dar puțin probabilă să genereze vreun rezultat. Primarul Sorin Oprescu este cel care trebuie să recupereze prejudiciile provocate de recepționarea și plata pistelor ilegale, imputând pagubele către vinovati în termenul legal de 30 de zile de la momentul stabilirii prejudiciului.

Primarul Sorin Oprescu a fost sesizat pentru prima dată pe 24 noiembrie 2011. Cu toate ca petiția înregistrată la Primăria Municipiului București conținea referiri la ilegalitățile Administrației Străzilor, nimeni nu a luat vreo măsură. Au urmat mai multe zeci de petiții către Consiliul General al Municipiului București, Administrația Străzilor București, Brigada de Poliție Rutieră, Prefect și Ministrul de Interne. În final, pe 8 octombrie 2012, Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR) a solicitat Curții de Conturi identificarea vinovaților și recuperarea prejudiciului creat prin recepționarea și plata ilegală a pistelor din București.

Deoarece există un termen în care faptele celor vinovați se vor prescrie (3 ani) și pentru că instituțiile din România tergiversează pedepsirea vinovaților, OPTAR împreună cu Comunitatea Bicicliștilor din București intenționează ca în perioada imediat următoare să se adreseze instituțiilor europene.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 6 =