Acum citesti
Prima victorie pentru bicicliștii arădeni: 130 de kilometri de piste

Edilii Aradului au surprins în mod plăcut cetățenii orașului, dar și pe bicicliștii din urbe vinerea trecută când cei de la primărie au votat, printre altele, amenajarea a 130 de kilometri de piste pentru biciclete. Să fie oare acesta răspunsul autorităților locale la acțiunea întreprinsă de comunitatea de bicicliști din oraș?

Nu știm și de aceea nu putem spune cu siguranță, dar următoarele lucruri sunt certe. Mulțumită Programului Operațional Regional, Primăria Arad va beneficia de finanțare pentru a realiza Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Arad care cuprinde 17 obiective, precum crearea unei zone pietonale, unei zone publice de recreere, reamenajarea liniilor de tramvai, diversificarea serviciilor sociale și alte lucruri de interes public.

Legat de pistele pentru biciclete, momentan nu există informații privind standardele de construcție, de exemplu lățimea, dar oficialii Primăriei au anunțat că acestea vor beneficia de semnalizare rutieră corespunzătoare, mijloace de evacuare a apelor pluviale, amenajarea unor locuri de oprire/staționare dotate cu rastele și bănci și coșuri de gunoi. Este important de subliniat precizarea făcută tot de acești edili, și anume că pistele vor fi amenajate în lungul arterelor de circulație sau independent de acestea. Nu se menționează nimic despre existența acestor piste pe trotuar, lucru care reprezintă un real pas înainte. Un potențial motiv de dezamăgire ar putea fi faptul că cei 130 de kilometri se referă la totalitatea lungimii pistelor, luându-se în calcul ambele sensuri de mers. Așadar, în fapt vor exista 65 de kilometri de străzi cu piste amenajate pe acestea. Termenul de realizare al proiectului este de 30 de luni, iar valoarea sa este de 17.016.856 lei.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 5 =