Acum citesti
Piste de biciclete încălzite în Olanda

Pragmatismul batav lovește încă o dată! Pentru a încuraja mersul pe bicicletă pe timpul iernii câteva autorități locale ale unor orașe din Olanda iau în considerare introducerea unui sistem care să încălzească pistele de biciclete pentru a evita depunerea gheții.

În spatele acestei inițiative se află câteva orașe din provincia Utrecht. Din punct de vedere tehnologic nu există impedimente căci șosele încălzite există în unele țări din Europa, deci rămâne doar punerea în balanță a costurilor. Edilii locali socotesc că deși un astfel de sistem ar costa între 20.000 și 40.000 de euro per kilometru de pistă, investiția ar fi amortizată în câțiva ani prin renunțarea la serviciile de deszăpezire. De asemenea, s-ar reduce nevoia de a păstra șoselele fără zăpadă pentru că mai mulți oameni ar apela la bicicletă pentru a parcurge călătoriile pe care le au de făcut, lucru tradus din nou în economisire. Un alt aspect ar fi că pedalatul pe timp de iarnă ar deveni mai sigur, iar accidentele mai puține, ceea ce are ca și consecință cheltuieli mai puține din bugetul sănătății publice.

Vezi Comentarii (3)
  • Dacar s-ar face asta in Romania, ar costa 120.000 euro pe kilometru, constructia ar dura multi ani, cu multe scandaluri pana se va ajunge la un pret final de 210.000 euro/km.

    In 2 ani de la darea in folosinta majoritatea nu ar mai functiona si cele care functioneaza, vor fi inchise, ca din cauza gropilor se curenteaza oamenii care trec pe drum.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − 15 =