Acum citesti
Vancouver găzduiește conferința Velo-City Global 2012

Politicieni și urbaniști din peste 40 de țări și 6 continente sunt prezenți la Vancouver, Canada, pentru cea mai mare conferință legată de biciclete, Velo-City Global.

În deschiderea evenimentului, primarul orașului Vancouver, Gregor Robertson, a ținut o alocuțiune prin care a subliniat pășirea Canadei în rândul țărilor care vor susține bicicleta. Este mijlocul de transport cu cea mai rapidă creștere și care permite populației și economiei să ajungă acolo unde automobile nu au cum să o facă, a declarat edilul urbei nord-americane.

Vancouver este unul din orașele unde traficul este printre cele mai calme, ceea ce l-a făcut unul dintre cele mai sigure locuri pentru bicicliști. După ce anul acesta au implementat pistele de bicicletă separate de carosabil, în 2013 autoritățile locale au de gând să lanseze și un program de bike-sharing. Dintre țintele pe care municipalitatea și le-a propus iese în evidență ca până în 2020, 50% din locuitori să meargă pe jos sau cu bicicleta ori să folosească una dintre aceste două metode pentru tranzit între alte mijloace de transport.

Participanții laudă progresul orașului Vancouver și îl compară cu diferite orașe europene unde pedalatul este aproximativ la același nivel de 10% din călătorii făcute de pe două roți. Totuși, cu toții sunt de acord că până la nivelul Olandei ori al Danemarcei mai este cale de mers.

În afară de prezentarea planurilor pentru Vancouver, în lumina reflectoarelor conferinței, experții vor discuta timp de 4 zile despre soluții fezabile pentru a încuraja mersul pe bicicletă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen + nine =