Acum citesti
Primăria răspunde petiției OPTAR

La nicio lună de la marșul bicicliștilor bucureșteni, Primăria Municipiului București oferă un răspuns petiției înaintate de către OPTAR. Prin documentul transmis în octombrie, Organizația cerea autorităților locale și centrale, în principal, să încurajeze folosirea mijloacelor de transport alternativ pentru deplasarea în oraș. În cazul Capitalei, replica oferită de edili este una cel puțin interesantă.

Practic, Direcția Generală Infrastructură și Servicii Publice a PMB a recunoscut importanța discuțiilor cu societatea civilă pe tema pistelor, dar precizează că pe viitor, pistele vor fi amplasate “(…) în special, pe zona carosabilă (…) cu toate că reglementările tehnice în vigoare permit realizarea acestora și pe trotuare”. Așadar, cum era cu blana și năravul?

Vezi Comentarii (3)
  • Numai avantaje:

    – o sa fie mai palpitant printre masini decat pe trotuar.

    – o sa se poate parca masini si pe trotuar si pe pista de biciclete

  • Personal, vad astfel lucrurile. Prin acest răspuns inteleg că există portița prin care autoritățile ne pot fenta din nou, făcând pistele pe unde vor. Scrie clar că pistele vor fi în special pe carosabil, dar nu exclusiv pe carosabil. În cel mai bun caz este o jumătate de măsură.

  • Din punctul meu de vedere, cei de la Primarie au dat un raspuns cam asa:
    „bine ma, ne-ati prins, n-am facut cum trebuie pistele, ii incurcati pe pietoni. o sa vedem cum facem sa le facem si pe sosea cum vreti voi, chiar daca o sa ni-i punem pe soferi in cap.” De fapt nu fac altceva decat sa ne lase sa mergem pe carosabil, cum era si normal, insa pistele vor fi trasate doar la misto pe prima banda disponibila (a se citi a 2-a banda de pe carosabil, fiindca prima reala e ocupata mereu de masini parcate), urmand ca noi sa ne riscam vietile printre masini. N-o sa se faca nimic in ceea ce priveste parcarile supraetajate pt a disparea masinile parcate pe prima banda si pe trotuare. Pot sa pariez pe ce vreti voi ca n-o sa se intample niciodata o decongestionare a traficului si a locurilor de parcare in tara asta ticsita de masini pt ca romanul a fost nascut si crescut in masina, mai ales dupa ’89.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × five =