Acum citesti
Prezentarea oficială a Tușnad Cycling Team 2012

Prezentarea oficială a singurei echipe continentale din România, Tuşnad Cycling Team, a avut loc, miercuri seara, la Casa Harghita din Miercurea Ciuc. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, a oficialilor Federaţiei Române de Ciclism şi Triatlon, a sponsorilor dar şi a numeroşi susţinători.

Pentru început s-a făcut o retrospectivă a sezonului competiţional trecut, cu accent pe rezultatele foarte bune obţinute de echipă şi de căpitanul ei, triplul campion mondial, Eduard Carol Novak.

Sportivii componenţi ai echipei, la toate categoriile, s-au prezentat în faţa suporterilor şi au vorbit despre munca depusă zi de zi şi despre obiectivele acestui sezon.

Echipa de seniori Tuşnad Cycling Team, al cărei manager este Torok Attila, are în componenţă 11 rutieri, în frunte din Eduard Carol Novak (36 ani), multiplu campion mondial la paraciclism şi vicecampion la Paralimpiada de la Beijing.

Ceilalţi componenţi sunt lituanianul Bernatonis Marius, moldavii Braico Alexander şi Sergiu Cioban, bulgarul Evgeni Gerganov, slovenul Marcel Ternovsek, Lovassy Krisztian, din Ungaria, şi rutierii Csicsaky Tamas, Lazar Nandor Csaba, Lukacs Arnold şi Sebestyen Szabolcs, din România.  Noi intraţi în echipa de seniori Tuşnad Cycling Team 2012 sunt lituanianul Bernatonis Marius, Lovassy Krisztian, din Ungaria, bulgarul Evgeni Gerganov şi Csicsaky Tamas, care a lipsit două sezoane.

Echipa de juniori este formată din: Andras Alpar, Cilip Arpad, Gal Oravecz Istvan, Kovacs Nandor, Sarany Zsolt, Sarig Andor, Adorjan Elod şi Szocs Antal.

Din echipa de paraciclism fac parte Olah Attila, Torok Imre şi Eduard Carol Novak.

Eduard Novak este pregătit, de anul trecut, de titratul tehnician italian Cristiano Valoppi, echipa de juniori este antrenată de Ruzsa Lehel, sportivii de la categoria seniori sunt pregătiţi de Novak Carol Eduard, iar echipa de paraciclism este antrenată de Novak Karol.

Bicicletele pentru Eduard Novak sunt asigurate de firma Vivelo, din Bulgaria, iar cele pentru echipă de firma BH, din Spania.

Sponsorii echipei Tuşnad Cycling Team sunt: Tuşnad, Primăria Miercurea Ciuc, Med Expert, Marien Presso, Tess,  SET, Consiliul Judeţean Harghita, CASCO, San Genaro, szekelyhon.ro, Cat Line, Bellotto, BH şi Vivelo.

Prezent la evenimentul de la Miercurea Ciuc, secretarul general al Fereraţiei Române de Ciclism şi Triatlon (FRCT), Vasile Selejean, a apreciat faptul că o parte din ciclismul românesc se desfăşoară la Miercurea Ciuc, unde există o echipă complexă, care dispune de categoriile juniori, Elite şi paraciclism.

Despre Eduard Carol Novak, secretarul FRCT a spus că este o legendă vie a sportului românesc şi are încrederea că acesta va deveni, în septembrie, campion olimpic.

„Novak Carol Eduar este o legendă vie, căruia îi lipseşte doar titlul olimpic. Dar în inima mea ştiu că îl va câştiga, pentru că aici totul se face cu profesionalism”, a declarat Vasile Selejan. Acesta a apreciat colaborarea care există, în cazul Tuşnad Cyling Team, între autorităţi, sportivi şi sponsori. De asemenea, secretarul FRCT i-a înmânat lui Eduard Carol Novak trofeul de cel mai bun ciclist al anului, câştigat în 2011.

Liderul echipei Tuşnad Cycling Team, Eduard Carol Novak, a declarat că principalul său obiectiv în actualul sezon este câştigarea titlului olimpic, singurul care-i lipseşte din palmares, şi depune tot efortul posibil pentru ca visul să i se împlinească.

Avem cu echipa 60 de zile de concurs, până la Paralimpiadă, lucru care face parte din pregătirea mea specifică pentru acest concurs. Încerc să fiu cât mai sănătos, cât mai motivat şi să am formă maximă în septembrie, la Jocurile Olimpice. Anul acesta este anul în care pot câştiga aurul la Paralimpiadă şi trebuie să ştiti că eu concurez doar pentru aur. Cum am mai spus şi cu alte ocazii, fac tot posibilul să cuceresc aurul olimpic şi sper să reuşesc să îmi împlinesc visul”, a declarat campionul harghitean.

La evenimentul de la Miercurea Ciuc au luat parte şi primarul municipiului, Raduly Robert Kalman, un susţinător al echipei, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba şi deputatul Korodi Attila.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − seventeen =